Halkapınar Spor Tesisi Açılıyor Halkapınar Spor Tesisi Açılıyor
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen projelerde dünyanın dört bir yanından gelen gençler atölye çalışmalarında birbirlerinin kültürlerini tanıyor, işbirliği yapıyor ve ülkeler arasında kulaktan dolma yayılan önyargıları yıkıyor. 
Bu yıl da Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konak Kent Konseyi Gençlik Meclisi; İtalya, Litvanya, Macaristan ve Bulgaristan’dan gelen gençleri konuk etti. 35 kişilik gurup on gün boyunca kentin tarihi, turistik mekanlarını gezdi, Konak Belediyesi’nin müzelerini ziyaret etti. Özellikle Necdet Alpar Mask Müzesi’ni ilgiyle gezen gençler, müzenin Avrupa’daki benzerlerini aratmadığını söylediler.
Ziyaretin sonunda Konak Belediyesi Ayla Ökmen Sanat Merkezi’nde düzenlenen veda gecesine katılan gençler, müzik eşliğinde eğlenip dans ettiler. Macaristan’dan gelen Eva Reka Fazekas, projeyi özellikle İzmir olduğu için seçtiğini, İzmir’i İstanbul’a göre daha sakin ve huzurlu bulduğunu belirtti. Fazekas, “ On gün boyunca İzmir’de ayak basmadığımız yer kalmadı. Atmosferi beni çok etkiledi, yine geleceğim. Konak Belediyesi’nin konukseverliğini çok beğendim” dedi. Bulgaristan vatandaşı Veadi Konstantinov da, ülkesinde İzmir’in adını çok duyduğunu, Türk arkadaşları olduğunu ifade ederek, İzmir’i çok beğendiğini söyledi. Yerel yöneticilerin gençlere destek vermesinin güzel bir uygulama olduğunu belirten Konstantinov, “Gençlik projelerini ön plana çıkarmaları ve belediye başkanı Hakan Tartan’ın gençler ile sıcak diyalog içinde olması harika, emek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim