13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Gezinin güvenlik ve organize sorumlusu Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali DEVEBACAK: "Kadınlarımızın sosyal hayata entegrasyonu ve Türk siyasetine kazandırılması, emsalsiz ve yegane liderimiz Atatürk sayesinde olmuştur. Cahiliye devrini yıkan İslamiyet de kadın haklarına ciddi katkılar koymuştur. Olaya bu pencerelerden baktığımızda ortaya cesur, yürekli ve inançlı bir kadın modeli çıkmaktadır. Bu gücünü ve değerlerini koruyan kadınlarımız, aile kurumlarımızın ve sosyal hayatın sorunsuz gelişmesini sağlamaktadırlar. Bu manada Derneğimizin Kadın Kolları olarak sivil toplum örgütleriyle ortak projeler üretiyor, aşure, arabaşı, pilav gibi yöresel geleneklerimizle ilgili muhtelif faaliyetler ve çeşitli geziler yapıyoruz. Bu da il dışı gezilerimizden biridir. Mevlana torunları olarak Manisa’daki gezimizin ilk ayağı Celal Bayar Üniversitesi'ne bağlı Osmanlı döneminde büyük bir önem kazanan Manisa Mevlevihanesi oldu. Bu bizim için önemliydi, zira Konya'da bulunan mevlevi şeyhlerinin bazıları, Osmanlı şehzadeleri gibi Manisa sancağında yetişirdi. Güzel bir gezi oldu, ecdadımızı andık. Yaşamlarındaki güzelliği bir kere daha öğrenirken, Hz. Mevlana'nın ruhu ve soluğunu içimizde dolu dolu hissettik." Dedi.
Konya Hasanşeyhliler Derneği Kadın Kolları Başkanı Fatma ARSLAN: "Gezimizin seyrinde Görevli  İsa Avşar'ın anlattıkları ve Mevlevihane’de gördüklerimizle; maddi ve manevi bakımdan temiz kalmanın, dindar, alçakgönüllü, sabırlı, güler yüzlü ve nazik olmanın, aklı kullanmanın ve ilim sahibi olmanın ne olduğunu öğrendik. Maneviyatımızı ve ulvi değerlerimizi pekiştirdik. Konya'da defalarca ziyaret ettiğimiz fikirleri ve felsefesiyle dünya çapında tanınan ve kabul gören Mevlana'yı bir kere de Manisa'da yadettik. Katılımcı hanım üyelerimize ve organizasyonda emeği geçen derneğimiz yönetim kurulunda görevli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hanımlar hazır olsunlar, benzer geziler sürecek." Dedi.
Geziye katılan Konyalı hanımlar, Manisa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezerlerken kahvaltılarını kent seyir merkezli  Avlantı Çay Bahçesin’de, yemeklerini ise lezzetli menüler sunan, Manisa'nın seçkin ve modern bir mekanı olan Mangal Borsası'nda yediler. Keyifli bir günün ardından huzur içinde evlerine dönen katılımcılar "Geziden çok mutlu kaldıklarını ve maneviyata doyduklarını" dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim