Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti
 Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, adli tatil nedeniyle Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle alakalı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan’ın yerine geçici olarak Savcı Hasan Gönen’i görevlendirdi. Savcı Gönen’in 1 Eylül’e kadar soruşturmayı yürüteceği bildirildi. Ayrıca konuyla alakalı İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan görevlendirilen müfettişlerin Eskişehir’e geldiği ve olayda adı geçen hastanelerde ve olayın meydana geldiği iddia edilen alanda inceleme yapacağı öğrenildi. Müfettişlerin inceleme sonucu hazırlayacakları raporu bakanlıklara sunacağı belirtildi.

Olayla alakalı gözaltına alınan Serkan K.’nın geçtiğimiz pazartesi günü tutuklanma talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması üzerine savcılık dün mahkemenin kararına itiraz etmişti. Savcının itirazına ilişkin ise şuana kadar gelen bir bilginin olmadığı öğrenildi.

Öte yandan, Eskişehir’de sosyal medyada örgütlenen bir grup eylemcinin ’Ali İsmail Korkmaz için adalet nöbetindeyiz’ adı altında saat 16.00 ile 18.00 arasında Adalet Sarayı önünde toplanacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim