Anneler gününe özel söyleşi Anneler gününe özel söyleşi
İnsan sağlığında önemli yeri olan ilaç, kozmetik, gıda ve medikal cihaz gibi ürünlerin güvenilir koşullarda üretimlerinin sağlanması için yönetmelikler işlemeye başladı. Acar Kalite Müdürü Selçuk GÜMÜŞ, kozmetik ürünlerin üretiminde GMP uygulamalarının yeni kozmetik yönetmeliği ile şart haline geldiği uyarısında bulundu. Yenilenen Avrupa Kozmetik Yönetmeliği'ndeki temel özelliklerden biri de İyi Üretim Uygulamaları (GMP) ile uyumluluk olurken, bu sayede GMP Belgeli kozmetik ürünlerinin Avrupa Birliği'ndeki dolaşımlarında kaliteli ve güvenilir olarak bilinmesini sağlamak amaçlanıyor.

Yenilen Avrupa Kozmetik Yönetmeliği'ne göre 2013 yılında Avrupa pazarındaki tüm kozmetik ürünleri, GMP standardına uygun şekilde üretilmesi gerekmektedir. Bu durumda ISO 22716 sertifikasyonunun işletmeyi gerekli denetimlere hazırladığı ve ihracat işlemleri için kolaylık sağladığı görülmektedir. GMP sisteminin bir işletmeye neler katabileceğini Acar Kalite Müdürü ve Gıda Mühendisi Selçuk Gümüş şöyle özetledi.

"GMP sistemini kurmuş ve gerekli denetimleri başarıyla tamamlayarak belgesini almış işletme üretim sürecindeki hataları ve karmaşaları önceden engelleyerek kaliteli ürün üretiminde sistematik çalışmayı başarır. Pazarda rekabet avantajı sağlayan bu sistem, yasal gerekliliğe uyum sağlamayı ve uluslararası ticarette elinizi güçlü tutmanızı sağlar".

Editör: TE Bilişim