Manisa'da tren minibüse çarptı: 6 ölü Manisa'da tren minibüse çarptı: 6 ölü
Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmada "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" kategorisinde Kula Belediyesi, "Yunus Emre Kent Meydanı Projesi" ile Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. 
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara'da yapılan, Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın da katıldığı yarışma töreninde, Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'in elinden Jüri özel ödülü alan Belediye Başkanı Selim Aşkın, "Kula'da yapılan çalışmalarımızın partimiz tarafından ödüllendirilmesi bizim için büyük gurur. yaptığımız çalışmalar parti teşkilatımız tarafından ne kadar çok beğenirse, bizim bunları Kulalılara yansıması da o kadar iyi olur. Yunus Emre Kent meydanı projesini ile bugün bu ödülü almamızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Kula Belediyesi’nin 2010 Nisan meclisi kararıyla, Belediye hizmet binasının çevresinin iyileştirilmesi, 24 saat yaşayan bir kent meydanı yapılması amacıyla bölgedeki belediye lojmanları, halı saha ve çay bahçeleri, fırın ve belediye düğün salonu ve bina üzerindeki kiracıların tahliye işlemlerinin yapıldığını ifade eden Aşkın, alanda kurulması planlanan meydan için yıkım işlemleri tamamladıklarını dile getirdi. Aşkın, yapılan ihalenin ardından da çalışmalara başladıklarını söyledi.
"Meydanlar Bir Kentin Aynasıdır’ sloganı ile yola çıktıklarını kaydeden Aşkın, şöyle konuştu: "Kent meydanı projemizin temel hedefi ilçemizin çehresini tam anlamıyla değiştirecek bir projedir. Kent Meydanı Kula İlçe merkezinde 32.000 m2’lik alanı kapsıyor. Projede emniyet, belediye binaları ve resmi tören alanının yeniden düzenlenmesi, resmi ve özel binalarının dış cephelerinin yeniden yapılandırılması, Resmi binaların etrafındaki yaya yolları ve otoparkların tamamı meydanın karakterine uygun bir şekilde yeniden düzenlenecektir. 6 bin metrekarelik alan üzerine 10 bin kişi kapasiteli, çok amaçlı organizasyonlara imkan sağlayacak bir meydan olarak hizmet verecektir. Sert zemin ağırlıklı düzenlenmiş, açık hava sinevizyon gösterilerinin de yapılabileceği ‘ Kent Sahnesi’, Kültür aksı, tören alanı ve eğlence binası yapılacaktır. Geçmişten gelen ayak izleri’ yeşilde ve sert zeminde soyut bir şekilde izletilecek, zeminden fıskiyeli alan ile vurgulanacaktır. İçerisinde bir açık hava müzesi karakterinde ‘arkeoloji parkı’ yer alacak, fıskiyeli havuz, ahşap teras ile devam edecek, cafeler ve eğlence üniteleri ile sonlanacak."
7 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip olan, 2 katlı toplam 217 araç kapasiteli yapılacak olan kapalı otopark ile ilçedeki otopark probleminin ortadan kalkacağını belirten Aşkın, “Yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan, görkemli bir tarihsel mirasa sahip olan Kula, Yunus Emre Kent Meydanı projesi ile ekonomik ve sosyal yönden bir değişim sürecine girecek. Kulalılara hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.
Kula belediyesi, daha önce de, 2011 yılında AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler ve Gençlik Konulu proje yarışmasında “Engellerinizi Kaldırın Ekolojik Oyuncak Atölyesi” projesi ile Türkiye Birinci'si olmuştu.

Editör: TE Bilişim