Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
İzmirlilerle birlikte çevre il ve ilçelerden gelen davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği şölende kurulan katılımcı ülke stantlarında birbirinden renkli görüntüler yaşanıyor. Faklı dizayndaki stantlar renkliliğiyle adeta göz kamaştırıyor. Davetliler, gezdikleri ülke stantlarında görevli öğrencilerden ilgililerden bilgi aldı.
Bu arada stantlardaki milli kıyafetli öğrenciler davetlilerde yoğun ilgi gördü. Davetliler yerel kıyafetli konuk öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi. Tayvan standındaki el yapı kare şeklindeki ağaç parçasını bir iki hareketlere sepete dönüşmesi dikkat çeken noktalardan biri oldu. Bir anda 4 gözlü sepete dönüşen tahta parçası davetlilerin ilgisini çekti.

Şölende farkı görüntülere sahne olan stantlardan biri de Kazakistan standı oldu. Stantta sergilen yerel kıyafetler ve ev eşyaları göz kamaştırdı.

Afganistan standında yapılan yerel dans gösterisi ise dikkatleri üzerine çekti. Standa sahne alan Afgan gençler yerel müzik eşliğinde yaptıkları dans beğeni topladı.

Şölen alanına gezen davetliler ise Şölen adet övgüler yağdırdı. Bayan davetlilerden Karya Öztel, "Ülkemizde böyle bir şölenin yapılması çok hoş. Hem ülkemiz, hem diğer ülkeler adına çok önemli bir adım. Farkı ülkeler daha yakında tanımamıza fırsat sağlıyor. Bu vesileyle bilmediğimiz görmediğimiz ülkeleri görmüş olduk." dedi.

Bir diğer bayan davetli Özge Özdemir ise "İnsanlarımızın farklı ülkeleri tanımaları açısında faydalı oldu. Öğrencilerin eğitim amacıyla farklı ülkelere gitmeleri bakımında önlemi açtı. Bu vesileyle farklı ülkeleri tanıma imkanı bulduk. Gayet güzel bir şey." şeklinde konuştu.

Davetlilerden Furkan Yılmaz ise "Gerçekten çok renkli bir organizasyon. Tüm İzmirlileri buraya davet ediyoruz. Muhteşem bir kültür şöleni." ifadesini kulandı. Ziyaretçilerden Bilal Cenk de "Çok güzel bir ortam. Bir çok ülkeye gitmeden kültürlerini burada görme imkanı bulduk. Çok güzel bir ortam Emeği geçen her kese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Şölen alanını taktığı Vietnam şapkasıyla gezen davetlilerden Kenan Maçit ise"Türkçe olimpiyatları dünyayı ayağımıza getiriyor. Stantları gezdik gördük. Öğrencilerle Türkçe konuştuk." diye konuştu.

İzmir'de ilk defa düzenlenen Şölen, 25 ve 26 Mayıs günlerinde yapılacak değişik sahne etkinlikleriyle devam edecek.

Editör: TE Bilişim