Türkiye'nin ilk ve tek kadın komutanı Türkiye'nin ilk ve tek kadın komutanı
Edinilen bilgiye göre, Ö.S. ve G.S. isimli iki kardeş kuyumcuya gelerek altınları istedi. Soygun girişiminde bulunan şahıslar, kendilerine direnen 5 kişiyi rehin aldı. Kuyumcu çalışanlarından Murat Gül, panik butonuna basarak polisten yardım istedi.

Bu esnada bir boşluktan yararlanarak yanındaki bir kişi ile kaçmaya çalışan rehinelerden kuyumcunun yeğeni Murat Gül, soyguncular tarafından silahla karnından vuruldu. Yaralı şahıs özel bir hastaneye kaldırılırken, içeride bulunan Beytullah Gül, Durmuş Güngör ve Dursun Güneş isimli rehineler için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ANNELERİ DE İKNA EDEMEDİ
İkna çalışmaları sırasında soyguncu şahısların annesi ile dedesi olduğu öğrenilen iki kişi olay yerine çağrıldı. Anne ve dedenin ikna çabaları da sonuç vermezken, soyguncuların "Biz her şeyi göze aldık" dedikleri öğrenildi.

Soyguncular ayrıca polislerden yiyecek ve sigara talebinde bulunduğu belirtildi. Soyguncuların olay yerine geldiği araç içerisinde yapılan incelemede ise iki adet tabanca şarjörü çıktı. Ordu Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri ve özel hareket polislerinin sevk edildiği alanda soyguncular ve müzakereci polisler arasında telefonla ikna çabaları devam ediyor.

Olay yerine gelen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur olayla ilgili bilgi aldı. 

Editör: TE Bilişim