İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
 
 Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (YURTKUR), ülke genelindeki karma öğrenci yurtlarının kız ve erkek yurduna dönüştürülmesi hedefini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, konu ile ilgili yasal yollara başvuracaklarını belirtti.CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı YURTKUR’da karma öğrenci statüsünün kız ve erkek öğrenci olarak ayrıştırılması uygulamasını üniversite öğrencileri ile birlikte düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. Söz konusu uygulamanın İzmir Ege Üniversitesi’nde başlaması beklenen YURTKUR Bornova Kız ve Erkek Öğrenci Yurt Müdürlüğü önünde açıklama yapan Aksünger, Bakan Suat Kılıç dahil uygulamada adı geçen isimleri yargıya taşıyacağını söyledi. Aksünger, “Özellikle Spor Bakanı diye geçinen ve spordan başka her şeye bakan sayın bakana bir şeyler söylemek istiyorum; ‘memlekette spor yerlerde sürünüyor. Bugün bakıyorsunuz güreşte, atletizmde, ve futbolda inanılmaz kaoslar yaşanıyor. Dünyada olimpiyata talip olmuş bir Türkiye doping skandalları ile Avrupa’nın ve dünyanın dilinden düşmüyor. Buna rağmen sayın bakanının işi gücü podyumlarda spikerlik yapmaktır. Suç duyurusu olarak da yapıyorum. Bugün gelinen noktaya bakın. Ülkede öğrencileri, ahlaki bir değer üzerinden kendine göre namus bekçiliği yaparaktan erkekler ve kızları ayırıyor. Bu ülkede laik, aydınlık cumhuriyete ihanet ediyorlar. Bir insanın fikri ne ise zikri odur. Buradaki sorumluluğu toplumun ahlaki değerleri üzerinde değil, o toplumun velilerinin kendi çocuklarına olan güveninin ve inancını yukarıya taşımaktır” dedi.

8 ilde 16 bin öğrenciyi kapsaması düşünülen söz konusu uygulamada, ilk adımın İzmir’den atılmasına karşın ilgili üniversite rektörlerinin konuya duyarsız kaldığını öne süren Aksünger, “Bugün o tepkiyi bizler değil onların koyması gerekmektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin rektörünü geçiyorum. Okulun onu seçmediği açık. Ancak Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Candeğer Hoca’ya sesleniyorum. Bugün bu öğrencilerin yanında olması gereken ilk kişi siz olmalısınız. Bir aydın namusu diye bir konu vardır. Bu kentte bu mücadeleyi yürüteceğiz. Kimlerin bu konu ile ilgili alakaları varsa onların hakkında suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

“GEREKİRSE ÇADIR KURARIZ”

Ege Üniversitesi’nde öğrenim gören ve yurtta barınan öğrencilerden Kimya Bölümü Öğrencisi Ali Kılıç da, uygulamanın kendilerini sıkıntıya sokacağını savunarak, “Yurtlarda yıllarca temizlik, yemek gibi sıkıntılar var dedik ama onlar ayrıştırma yapıyorlar. Senelerdir yurtlarda çeşitli mücadeleler verildi, gerekirse çadır kurarız gerekirse bloklarımızı terk etmeyiz ama buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Üniversite öğrencilerinden İlkyaz Ergen ise, “Yurtta barınan 6 bine yakın öğrencinin birçoğunun Ege Üniversitesi’nde okumasına rağmen erkek öğrencilerin üniversiteden 1,5 saat uzaklıktaki İnciraltı ve Çiğli’de yurtlarına yerleştirilmesi akıl dışıdır” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim