Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı, Doku Tiplendirme Laboratuvarı ile A.Ü. Akraba Dışı Doku Bankası ve Kordon Kanı Bankası Direktörü Prof.Dr. Meral Beksaç, yurtiçi ve yurtdışı yaptıkları kemik iliği taramasında uygun kemik iliği vericileri bulduklarını ancak yapılacak ileri tetkiklerin ardından bu kişilerin donör olup olmayacağının netlik kazanacağını açıkladı. İlik bağışı konusunda yıllardır ülke genelinde oluşturamadıkları duyarlığı Gamze sayesinde oluşturduklarını belirten
Beksaç, şöyle konuştu: "Gamze'nin yarattığı pozitif enerji sayesinde Türkiye genelinde bankamıza bin gönüllü bağışta bulundu. Bağışta bulunmak isteyenlerin www.kokhucrebagisla.com adresli sitemizi ziyaret etmeleri gerekiyor. Sitemizde ayrıca, bağışlarla ilgili istitastiki bilgilere ulaşabilirsiniz."
Öte yandan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yatan Gamze Akbaş'ın tedavisinin sürdüğü, moralinin ise iyi olduğu öğrenildi.
İzmir İdeal Leo Kulübü öncülüğünde, Yaşar Üniversitesi Atatürk Düşünce Topluluğu, Ege Üniversitesi Gateway Öğrenci Kulübü, Ege Üniversitesi Sosyal Araştırma Topluluğu, Türk Kızılayı Topluluğu, Ege Uluslararası İlişkiler Kulübü üyeleri dün Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Merkezi'ne gelip Akbaş ve ilik bekleyen hastalar için bağışta bulundu. Kulübün Başkanı Özgür Çandar da, "Bugün ilk adımı attık. Bundan sonra da 3-4 aylık periyotlarla kan vermeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim