Uğur Uray; ''Bornova'yı Beraber Ayağa Kaldıracağız'' Uğur Uray; ''Bornova'yı Beraber Ayağa Kaldıracağız''
Dallı çifti, 'Arif' adını verecekleri bebekleri, kaybettikleri oğulları Arif’in vurulduğu gün dünyaya gelecek.
İzmir'de maganda kurşunu ile hayatını kaybeden Küçük Arif’in adı kardeşinde yaşayacak. Doğuma sayılı gün kala İHA’ya konuşan anne Yıldız Dallı, “Bu Allah’ın bir mucizesi. Bir oğlumu kaybettiğim günün yıldönümünde ikinci oğlumu kucağıma alacağım. Doktor, bebeğin yılbaşı gecesi doğacağını söylediğinde ne yapacağımı bilemedim. Arifim'in yeri hep ayrı olacak. Onu kardeşinde yaşatacağım. Ona yapamadıklarımı küçük Arif’e yapıp huzur bulacağım” diye konuştu.
İzmirli Yıldız-Şeref Dallı çifti geçtiğimiz yılbaşı acı bir haberle yıkıldı. İzmir Bornova'da Nihat Gündüz Ortaokulu 5'nci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Arif Dallı, 2013'ün ilk dakikalarında bir magandanın tabancasından ateşlenen, nereden geldiği belli olmayan kurşunla vuruldu. Günlerce hastanede yaşam mücadelesi veren küçük çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Evlat acısıyla kahrolan anne Yıldız Dallı’nın gözyaşları günlerce dinmedi.
Dallı ailesine müjdeli haber Nisan ayında geldi. Bir bebek beklediğini öğrenen 4 kız annesi Yıldız Dallı, “İlk öğrendiğimde sevinçle üzüntüyü aynı anda yaşadım. Hem Arif’in yerine birini koymak zor geldi. Hem de yeni bir umuda kavuştum. Uzun bir süre evde bu konuyu hiç konuşmadık. Kızlarım ve eşim kabullenmekte zorlandılar” diye konuştu.

ARİF ‘İN VURULDUĞU GÜN DOĞACAK
Bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendiğinde büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Yıldız Dallı, sözlerine şöyle devam etti: 
“Çocuğumun erkek olduğunu öğrenince Arifim'i onda yaşatacağım fikri yüreğime su serpti. Böyle büyük bir acının ardından insan sevincini bile korkarak yaşamayı öğreniyor. Ultrasona girdiğimde ağzının, burnunun Arif’e benzediğini gördüm. Ağlamaya başladım. Çocuğumun adını Arif koyacağım. Arifimin adı kardeşinde yaşayacak”
Doğumun büyük ihtimalle yılbaşı gecesi gerçekleşeceğini söyleyen anne Dallı, “Bu Allah’ın bir mucizesi. Bir oğlumu kaybettiğim günün yıl dönümünde ikinci oğlumu kucağıma alacağım. Doktor, bebeğin yılbaşı gecesi doğacağını söylediğinde ne yapacağımı bilemedim. Arif'imin yeri hep ayrı olacak. Ona yapamadıklarımı küçük Arif’e yapıp huzur bulacağım” dedi.
Editör: TE Bilişim