DSİ'den Manisa'ya 2019 müjdeleri DSİ'den Manisa'ya 2019 müjdeleri
Valilik Brifing Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa'yı Mesiri Tanıtma Ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve daire müdürleri katıldı. Organizasyonun 472. Manisa Uluslararası Mesir Festivalini organize eden düzenleme kurulunca festival etkinlikleri içinde planlandığını hatırlatan Daşöz, yarışmada ön elemelerin tamamlandığını ve finalde yarışacak 10 eserin belirlendiğini söyledi.

Daşöz, Festival etkinliklerine zenginlik katmak, TSM repertuarına yeni eserler kazandırmak, bestecileri yeni eserler üretmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 424 adet beste teslim edildiğini ifade etti. Jürinin yaptığı ön eleme neticesinde finalde yarışacak 10 eserin belirlendiğini ifade eden Daşöz,''Yarışmanın finali halka açık olarak, jüri ve halk huzurunda 12 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Yarışma TRT Müzik kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Mustafa Yolaşan'ın sunuculuk yapacağı final yarışmasında Nalan Altınörs te bir halk konseri verecek. Dereceye giren eserler devlet sanatçıları marifetiyle seslendirilecek.
Manisa tarih ve musiki şehri. Altın Lale Beste Yarışması ilerleyen zamanlarda geleneksel hale gelerek tıpkı Altın portakal gibi bir Türkiye klasiği haline gelecek. Biz de bu şekilde ilimizin tanıtılmasına katkı sağlayacağız.''dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Final Organizasyonunun yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'nda süren yenileme ve tadilat çalışmalarının yarışma gününe kadar bitirileceğini söyledi. Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık da Yarışmanın Manisa'nın ekonomisine ve kültürüne hareket getirecek büyük bir organizasyon olduğuna işaret etti.

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ise yarışmanın Manisa'nın tanıtımı kadar, TSM'ye yeni eserler kazandırılması için de önemli olduğunu ifade etti. Solmaz, yarışmanın finalinin Fenerbahçe-Galatasaray maçının sonuna rastlayacağını hatırlattı. Bunun üzerine söz alan Vali Daşöz, yarışmanın büyük bir sessizlik gerektirdiğini, bunun için, meydana çıkan yolların araç trafiğine kapatılarak, finalin huzur içinde gerçekleştirilebilmesi için her türlü önlemin alınacağını bildirdi.

Editör: TE Bilişim