KCK tutuklusu anne tahliye edildi KCK tutuklusu anne tahliye edildi
Ankara'da bir eğitim seminerinde gündeme gelen doğum sonrası bebek sarılığı vakalarının evde tedavilerinin yapılabildiğine tanık olduğunu ifade eden Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Baştabibi Dr. Kamuran Elçi, bu uygulamayı bölgede ilk olarak hastanelerinde hayata geçirdiklerini belirtti. Yeni doğan bebeklerde çoğunlukla sarılık görüldüğünü, bu tür vakaların bebek doğar doğmaz hastanede annesinden ayrı olarak tedavi altına alındığını, yeni uygulama ve cihazlar sayesinde bundan böyle
bebeği annesinden ayırmadan ev ortamında tedavisinin yapılacağını ifade etti. Elçi uygulamanın bölgede ilk defa hastanelerinde hayata geçirildiğini, sağlık alanında yeni uygulamalara ve hastayı yormadan en iyi şekilde tedavi imkanları yaratmayı prensip edindiklerini dile getirdi. Elçi, alınan dört cihazın 44 bin liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.
Çocuk servis sorumlusu Uz. Dr. Mümtaz Aktaş ise, hastane de ayda ortalama 100 doğum sarılığı vakasına rastladıklarını hatırlatarak, yeni alınan cihazlar ile bu vakaların yüzde 20'sini ev ortamında tedavi edeceklerini kaydetti. Uz. Dr. Mümtaz Aktaş, "Yeni doğan bebeklerin çoğunda doğum sarılığına rastlanıyor. Hastanede ayda yaklaşık 100 vakaya rastlıyoruz. Hastanede yaptığımız fototerapi tedavisinde bebeği annesinden ayırmak durumunda kalıyoruz. Yeni cihaz ve uygulama ile bundan böyle doğum sarılıklarına
evde fototerapi tedavisi uygulanacak. Hastaneye alınan dört seyyar ve kullanımı kolay cihazlar hastanın ayağına götürülerek tedavileri sağlanacak. Bu uygulama yeni doğum yapmış kadınların ev konforunda kalmasını ve bebeğinden ayrılmamasını sağlıyor. Anne ve bebek buluşmasındaki heyecanı da aile yaşamış olacak. Son derece anlamlı ve insan sağlığının önemsendiği bir uygulama anlayışı. Ayda ortalama 25 dolayında bebeğimiz bu uygulama ile tedavi etmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
Hastane Baştabibi Dr. Kamuran Elçi uygulamanın bölgede ilk defa hastanelerinde hayata geçirildiğini, sağlık alanında yeni uygulamalara ve hastayı yormadan en iyi şekilde tedavi imkanları yaratmayı prensip edindiklerini bildirdi. Elçi alınan dört cihazın 44 bin liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim