MİT mensubu baba dehşet saçtı MİT mensubu baba dehşet saçtı
Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmarabirlik, Avustralya sofralık zeytin pazarından en büyük payı alabilmek için atağa geçti. Marmarabirlik, Avustralya’ya 30 ton civarında olan zeytin ihracatını 2012’de 105 tona çıkarırken, 2013 hedeflerini ise 250 ton olarak belirledi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Asa, yönetim kurulu üyesi Cengiz Sayın, Pazarlama Müdürü Tuncay Kural ile birlikte Avustralya’ya gitti. Avustralya piyasasını tanımak, eksikleri tespit etmek, piyasadaki ürün çeşitliliğini görmek, Marmarabirlik’in pazardaki ürün çeşitlerini ve miktarını artırmanın yollarını aramak amacıyla yola çıkan Asa başkanlığındaki heyete, bu ülkede Marmarabirlik Distribütörü Kahvecioğlu International Exp&Imp CEO’su Ali Fuat Kahveci eşlik etti.
Asa başkanlığındaki Marmarabirlik Heyeti, Türkiye’nin Melburn Bşakonsolosu Seyit Mehmet Apak, Moreland Belediye Başkanı Öztürk Yıldız, Çok Ulusluluk Komisyon Başkanı Mr. Chin Tan, Çok Ulusluluk ve Vatandaşlıktan Sorumlu Bakan Nicholas Kotsiras’ı ziyaret etti. Marmarabirlik heyetini Victoria Eyalet Başbakanı Denis Vincent Napthine de kabul etti. Asa, Başbakan Napthine’e İznik çinisinden vazo armağan etti.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Asa, Türkiye’den 850, dünya genelinden 17 bin ton dolayında sofralık zeytin ithal eden Avustralya’nın büyük bir pazar olduğunu belirterek, “Marmarabirlik’in Avustralya’ya 30 ton civarında olan ihracatını 2012 yılında 105 tona çıkardık. Avustralya pazarında Marmarabirlik için büyük bir potansiyel olduğunu gördük. Distribütörümüz olan Kahvecioğlu firmasını da yönlendirerek, bu ülkeye ihracatımızı yıl sonunda 250 tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim