Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek
 Antik dönemden bu yana tiyatro ve maskların sıkı ilişkisi Ebru Corsini’nin sergisine yansıdı. Sanatçının İtalyan halk tiyatrosu Commedia dell’Arte’den esinlenerek tasarladığı masklar görücüye çıktı. Yrd. Doç. Dr. Ebru Corsini’nin ‘‘Tiyatro Mask’’ Tasarım Sergisi İzmir Mask Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. 
Geleneksel teknikler kullanılarak ortaya çıkan masklar, büyülü, sıra dışı ve hayran bırakan bir konseptte birleşti. Tiyatro ve maskların ayrılmaz bir bütün olduğunu söyleyen Corsini ‘Tiyatro Mask’ sergini özellikle çocukların görmesini istediğini dile getirdi.
Corsini, "Bu sergi için en güzel yer İzmir Mask Müzesi çünkü müze ve sergi çok güzel bir uyum içinde. Bu olanağı sağlayan kişi, sanatın ve sanatçının İzmir’deki güvencesi Hakan Tartan’dır. Yaz boyu çocuklarla birlikte İzmir Mask Müzesi’nde atölye çalışmaları yaptık. Şimdi de sergiyi en çok çocukların görmesini istiyorum. Onların tiyatroyu, maskları, sanatı sevmesi; tarihi ve kültürel değerleri tanıyarak büyümesi çok önemli” diye konuştu.







İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim