Manisa Lalesini Koparmanın Cezası 387 Bin 142 TL. Manisa Lalesini Koparmanın Cezası 387 Bin 142 TL.
8 Ağustos tarihinde düzenlenecek Bakanlar Kurulu sonrası memurların izin yasağını kaldırılacağı bekleniyordu. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da beklenilen bu müjdeyi Bakanlar Kurulu sonrası verdi. 8 Ağustos tarihi itibariyle memur izin yasağı kaldırıldı.

15 Temmuz girişiminden sonra tüm memurlar vatanları için tatillerini yarıda kesip görevlerine geri dönmüştü. Ülkemiz o kötü günleri atlatıp durumların iyileştiği zamanda da o izin yasakları kaldırıldı. Numan Kurtulmuş da bu konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. İşte Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un konuşmasından kesitler :

7 Ağustos’ta Türkiye tarihinin ne büyük mitingini yaşadık . Kayıtlara göre 25 milyon vatandaşımız bugüne kadar demokrasi nöbetine katılmıştır. Dün yine alınan bilgilere göre İstanbul’da 5 milyon vatandaşımız bir araya gelmiş, Türkiye genelinde demokrasi mitinginde toplam 10 milyon vatandaşımız buluşmuştur.

Bu gelişmelerden sonra ABD yetkililerin Gülen’i hala tutup tutmamak konusunda tereddütler yaşadığını düşünüyorum. Bundan sonra ABD’li yöneticiler bir tercih yapmak zorundadırlar. Ya bir terörist ele başını tutacaklar ya da 79 milyon Türk insanını tercih edecekler.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş sözlerine şu şekilde devam etti : "Toplumun bütün kesimleri demokrasiye sahip çıkmıştır. Yenikapı Türkiye için yeni bir kapının açılması olmuştur. Demokratik olgunluğa açılan yeni bir kapı olmuştur."

 
Editör: TE Bilişim