İzmir'de Alkollü Enişte Baldızının Çocuklarını Vurdu İzmir'de Alkollü Enişte Baldızının Çocuklarını Vurdu
27 Mart-18 Nisan tarihleri arasında Menemen Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek eğitim programına katılmaya hak kazanan 30 kursiyerle, eğitimlerinin ilk gününde bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, girişimciliğin geliştirilmesi ve üretimin artırılarak istihdam sağlanmasını katkı amacıyla KOSGEB'le işbirliği yaptıklarını açıkladı. Şahin, şunları söyledi: “Her gün görüştüğüm hemşehrilerimden büyük çoğunluğunun talebi kendisi ya da çocuğu için iş istemek oluyor. Herkese iş bulmamız mümkün olmadığından, büyük üzüntü duyuyorum. Ülkemizde her geçen gün artan işsizlik sorununa çözüm için yeni girişimciler ortaya çıkarmak gerekiyor. Bu sebeple girişimcilik konusuna büyük önem veriyor, insanımıza istihdam olanağı sağlayacak her projeye var gücümüzle destek veriyoruz. Bu amaç doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalardan birisi de, KOSGEB ile iş birliği içerisinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlemek oldu. Bu eğitimi başarıyla tamamlayıp sertifika alacak arkadaşlarımızın büyük bölümünün en kısa zamanda iş yerleri açacaklarına inanıyorum. Sadece kendilerine değil, diğer hemşehrilerimize de istihdam yaratacaklarını ümit ediyorum. Eğitime katılan girişimci adaylarımıza ticaret hayatında şimdiden başarılar diliyorum.”
Eğitime katılan 30 girişimci adayından 19’unun bayan olmasında dikkat çeken Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Türkiye’de işsizliğin önüne geçeceksek, kadınıyla, erkeğiyle topyekun sadece tüketen değil, üreteci konuma geçmemiz gerekmektedir. Bu sebeple eğitime katılan bayanların ekonomiye katkıda bulunma çabaları bizleri umutlandırıyor, gurur veriyor” dedi.
60 saatlik eğitimi başarıyla bitiren girişimci adaylarına KOSGEB Girişimci Sertifikası verilecek. Ayrıca, kendi işlerini kurmaları halinde, KOSGEB’in 27 bin TL’lik hibe ve 70 bin liralık da banka teminatlı komisyonsuz ve faizsiz krediyi de içeren Yeni Girişimci Desteği’ne başvurma hakkı kazanacaklar.

Editör: TE Bilişim