Korkunç cinayet: Öldürülen kişiyi domuz bağı ile bağlayıp... Korkunç cinayet: Öldürülen kişiyi domuz bağı ile bağlayıp...
 Mersin'de kurdukları paravan şirketlerle 13 ilde yaklaşık 1 milyon liralık dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen 11 kişi adliyeye sevk edildi. 
Edinilen bilgiye göre, vatandaşların şikayetlerini değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kurdukları paravan şirketlerle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebeke elemanlarının yakalanması için çalışma başlattı. Bu kapsamda Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'in de aralarında bulunduğu 13 ilde çalışma yürüten polis, internetten satışa çıkarılan ürünleri paravan şirketler aracılığı ile satın aldıkları ve parasını ödemeden kayıplara karıştıkları belirlenen 11 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede şüphelilerin yaklaşık 35 olayda 1 milyon lira civarında dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 11 kişi, 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla bugün adliyeye sevk edildi.
Aynı olayla bağlantılı olarak 2011 yılının Kasım ayında düzenlenen operasyonda da 7 kişinin tutuklandığı ifade edildi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim