Hemzemin geçitte servis minibüsüne çarptı Hemzemin geçitte servis minibüsüne çarptı
 Gün boyu idmana çıkmayan futbolcular, alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek cumartesi günkü Büyükşehir Belediyespor maçı için İstanbul'a gitmeleri gerekirken otobüse binmediler. 
Aldığı kötü sonuçlarla ligin dibine demir atan Mersin İdmanyurdu'nda bu kez para krizi yaşanıyor. Teknik direktör Giray Bulak ile yollarını ayırarak Hakan Kutlu ile anlaşan ve lige 'yeni bir başlangıç' yapmak isteyen kırmızı-lacivertlilerde, oyuncuların alacakları krize neden oldu. Macit Özcan Spor Kompleksi'nde bugün saat 11.00'deki idmana alacaklarının ödenmediğini gerekçe göstererek çıkmayan futbolcular, saat 15.00'deki antrenmana da aynı gerekçe ile çıkmadılar. Gelişmeler üzerine tesislere gelen Asbaşkan Ayhan Erdem ile Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Işık, teknik direktör Hakan Kutlu ve oyuncularla görüştü.
Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdem, her hangi bir problemin bulunmadığını, oyuncuların cumartesi günü oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçı için bugün İstanbul'a gideceğini söyledi. Erdem, takımın idmana çıkmamasını ise, "Hocayla bu konuyu görüştük. Teknik analiz yapıldığını söyledi. İdmana gerek duymadı. Şu anda bir problem yok. Geçen hafta futbolculara bir ödeme vardı. Bu ödemenin bir kısmı dün, bir kısmı da bugün yapıldı. Her şey planlandığı gibi gidiyor" şeklinde açıkladı.



Futbolculara dün için bir para ödenmesi taahhütleri olduğunu, bunun bir kısmını dün gerçekleştirdiklerini, bugün de 2 milyon 400 bin lira ödeme yaptıklarını kaydeden Erdem, Anadolu kulüplerinde zaman zaman ekonomik sıkıntıların yaşanabildiğine dikkat çekerek, "Şu anda futbolcuların alacağı 4,5 milyon lira. Bugünkü ödeme ile yüzde 50'sinin üzerinde bir kısmı ödenmiş oluyor. Diğer takımlara göre iyiyiz. Geçen yıl böyle bir şey olmuştu. Trabzon'a gidip yenmiş gelmiştik. İnşallah bu hafta da böyle bir şey olur" diye konuştu.
Erdem'in açıklamalarının ardından, futbolcuların Adana Havaalanı'na gitmek üzere otobüse binmeleri beklenirken, uzun süre soyunma odasından çıkmadılar. Futbolcular uzun bekleyişin ardından kendilerini
Adana'ya götürmek için hazırlanan kulübün otobüsüne binmeyip özel araçlarıyla tesislerden ayrıldı. Oyuncular, çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtsız bıraktılar.
Mersin İdmanyurdu futbolcularının, cumartesi günü oynayacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı için bugün saat 19.15'te tarifeli uçakla Adana'dan İstanbul'a gitmesi bekleniyordu.

Editör: TE Bilişim