Komşu kavgası kanlı bitti; 1 ölü, 1 yaralı Komşu kavgası kanlı bitti; 1 ölü, 1 yaralı
Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Galatasaray Meydanı'nda başlayan bisiklet turuna Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir ile yaklaşık 150 bisikletli katıldı. Adnan Menderes Bulvarı'ndan, İnönü Bulvarı'na buradan da Cumhuriyet Alanı'na geçen bisikletliler, burada 1 dakikalık saygı duruşunda durdular ve İstiklal Marşı okudular. Daha sonra turlarına devam eden bisikletliler, İnönü Bulvarı'ndan, GMK Bulvarı'na, buradan Forum AVM'ye oradan da Adnan Menderes Bulvarı'ndan Mezitli Viranşehir sahiline gittiler. Sahilde mola veren bisikletliler buradan da tekrar Galatasaray Meydanı'na dönerek bisiklet turlarını tamamladılar. Bisikletlerini Türk bayrakları ile süsleyen bisikletçilere, yol boyunca çevredeki vatandaşlar da destek verdi. 
Turun ardından açıklamalarda bulunan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir, bu turdaki amaçlarının Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak ve bu coşkuyu yollara taşımak olduğunu ifade ederek, "Bununla birlikte bisikletin sağlık, çevre, ekonomik ve kent dostu ulaşım aracı olarak kullanılmasını istiyoruz. Bunu fark ettirmek istiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Yollarda var olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bugün 150'ye yakın bisikletli ile turumuzu yaptık. Ama en kısa sürede bu sayının artacağını ümit ediyoruz" dedi.
Mersin Bisikletli Gezginler Derneği olarak bu tür etkinlikleri hep yaptıklarını belirten Özenir, "Her Salı akşamı yağmur çamur demeden turlarımızı düzenliyoruz. Bunun dışında her Pazar günü saat 08.00'de başlayan ve gün boyu süren turlarımız var. Beklentimiz çok fazla. Mersin doğası ve coğrafyası olarak bisikletin kullanımına çok uygun bir kent. Bu kentte bisiklet kullanılmayacak da nerede kullanılacak diyoruz. Ama artık kamunun ve yerel yönetimlerin bize desteğini hissetmeye başladık. Bugün de gördüğünüz gibi trafiği olsun, 112'si olsun bizi destekliyorlar. Turumuzun güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesi için çalıştılar. Bizde 150 bisikletli ile bugünün keyfini çıkarmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

"BİSİKLETİ TEKRAR ÖN PLANA ÇIKARMAK İÇİN ARKADAŞLARA EŞLİK EDİYORUZ"
Bisikletlilerle bisiklet turu atan Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer ise Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyelerinin kendilerini ziyareti sırasında bu tura davet edildiğini dile getirerek, "Ziyarette özellikle Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle bir gezi düzenleyeceklerini belirttiler. Bizde çevreci bir ulaşım aracı olan bisiklete vurgu yapmak, Mersin'in kurtuluşunu kutlamak ve beraberinde gerçekten sağlıklı yaşamı sağlayan bisikleti tekrar ön plana çıkarmak için arkadaşlara eşlik ediyoruz. Çünkü birçok ülkede bisiklet ön planda kullanılıyor. Motorsuz ulaşım aracı olan bisiklet hem çevreci hem de ileri bir yaş grubunun kullandığı bir araç" diye konuştu.
Bisikletlilerin zaman zaman kendilerine ilettiği bazı hususların olduğunu vurgulayan Özer, "Bisikletliler özellikle güvenli seyahat edemediklerini söylüyorlar ve bence de son derecede haklılar. Çünkü Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de bisiklet yoluna çok ivedi bir şekilde ihtiyaç var. Bütün insanların daha sağlıklı ve daha huzurlu bir yolculuk yapmaları için bende bisikleti öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim