Başkan Cemil Tugay'dan Şehir Hastanesi eleştirisi Başkan Cemil Tugay'dan Şehir Hastanesi eleştirisi
Uzmanlardan "güzellik sırlarını" öğrenen kursiyerlerin ortak hedefi, mezun olduktan sonra kendi işyerlerini açıp aile bütçelerine katkı sağlamak. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim müdürlükleriyle yürüttüğü “Meslek Edindirme ve Beceri Kursları”, örgün eğitimden yoksun kalmış ya da eğitimini yarıda bırakan İzmirlilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Egekent Kurs Merkezi'nde açılan Kuaförlük Kursu ise kadınların en çok ilgi gösterdiği eğitimlerin başında geliyor. 2 grup halinde her gün 4 saat eğitim gören 40 kursiyer, kuaförlük mesleğinin inceliklerini öğreniyor. Öğrendiklerini de, yine kursa katılan arkadaşları üzerinde uyguluyorlar.
650 saat süren eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacağını belirten eğitmen Mustafa Varol, "Saç tasarımı ve bakımının yanı sıra müşteri karşılamadan hijyene kadar her türlü eğitimi veriyoruz. Ücretsiz kurslarımıza katılan kursiyerlerin çoğunluğunu ev hanımları oluşturuyor. Burada hem mesleğin inceliklerini öğreniyorlar, hem de sosyalleşme imkanı buluyorlar. Her gün eğitimimiz var, artık bir aile gibi olduk" dedi.
HEPSİNİN HAYALİ AYNI
Ücretsiz kurslara katılan tüm kursiyerlerin ortak hedefi ise, mezun olduktan sonra aile bütçelerine destek olabilmek. İşte bunlardan bir kaçı:
Özlem Engin: " Ev hanımıyım. 5 aydır kursa devam ediyorum. Kuaförlük mesleğini öğrenip, ilerde bunu devam ettirmek istiyorum. Kursa kendi işyerini açabilmek için katıldım."
Emel Şimşek: "Kurslara katılmadan önce kuaförlük hakkında hiç bir şey bilmiyormuşum. Hocamızdan gerekli bilgileri öğreniyorum. Sertifikamı aldıktan sonra kendi işyerimi açıp aile bütçemize katkıda bulunmak istiyorum."
Kezban Demirkapı: "3 çocuk annesiyim. Bugüne kadar hiç çalışmadım. Buraya meslek sahibi olmak için geldim. Kurs saatleri çok keyifli geçiyor. Öğrendiğimiz yeni şeyleri diğer kursiye arkadaşlarımız üzerinde uyguluyoruz. Birbirimizin mankeni oluyoruz."
14 BİN 850 MEZUN VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları (İZMEB) çerçevesinde 2013 döneminde 45 branş açıldı. Bu kurslarda halen 934’ü çocuk, 2 bin 331’i yetişkin olmak üzere 3 bin 265 kursiyer eğitim görüyor. Yıl içinde ve yılsonunda yapılan sınavlarda başarılı olan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifika alan kursiyerler, bir iş yerinde ya da kendi atölyelerinde çalışma imkanına sahip oluyor. İZMEB’ten 2006-2013 yılları arasında 14 bin 850 kursiyer mezun olarak sertifika aldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezleri Çamdibi, Evka 1, Evka 4, Toros, Çiğli, Egekent, Karabağlar, Gaziemir ve Kültürpark’ta bulunuyor.

Editör: TE Bilişim