Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak
Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin tarafından yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde şiddetini artıracak olan sağanak yağış nedeniyle İzmir merkezde metrekare başına 50-70 milimetre yağış düşmesi bekleniyor.

Sabah saatlerinde İzmir merkezde metrekare başına 30 milimetre yağış düştüğünü kaydeden Murat Şahin, şunları söyledi: “Bu akşam saatlerine kadar İzmir merkezde metrekare başına 50-70 milimetre yağış düşmesi bekleniyor.

Akşam saatlerinde çok kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Çok kuvvetli sağanak yağış, İzmir merkezi, kıyı ilçeleri, Manisa ve Aydın Kuşadası’nda etkili olacak. Çok kuvvetli sağanak yağış, bu akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmeye başlayacak ancak Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri yağışlar olacak. Pazar günü, Kıyı Ege’de yağışlar etkisini kaybedecek.” 

“YAĞIŞ AZLIĞI ORTADAN KALKACAK”

Kuvvetli sağanak yağış henüz hesaplanmamasına rağmen Mart ayı başından beri 60 kilo yağış oluştuğunu kaydeden Şahin, yağışlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Mart ayında normalin üstünde yağış olması bekleniyor. Geçen aylardaki yağış azlığı bu sayede ortadan kalkacak. Yüzde 20’lerde olan yağış azlığının yüzde 10’a gerilemesi bekleniyor. Barajların doluluk oranı en son yüzde 55 civarındaydı. Mart ayındaki yağışla birlikte barajlarda pozitif etki yapmıştır.”

“İZMİR GELECEKTE ÇOK SU BASKINLARIYLA KARŞILAŞACAK”
Öte yandan vatandaşlar yağmur nedeniyle mağduriyet yaşadı. Mağdur olmalarına rağmen yağmur yağdığına sevindiğini söyleyen bir vatandaş, “Şubat ayında fazla yağmur yağmadı ama Mart ayında yağmur başladı iyi güzel ama tabii ki zorlanıyoruz. Yine de şükürler olsun” dedi.

Geçmiş dönemlerde belediyede yol asfalt ve kanal müdürü olarak görev yapan Neşet Öztekin de şöyle konuştu: “Yağmuru, derenin suyunu görünce bu yol asfalt ve kanal müdürü olduğum zamanı hatırlattı. İzmir’i su baskınlarından kurtaran kişiyim ben. İzmir gelecekte daha çok su baskınlarıyla karşılaşacak. Bunun tedbirler alarak düzelmesi lazım. Buralarda su baskınından defalarca insanlar mağdur oldu.” 
Editör: TE Bilişim