Bodrum’da sel felaketi Bodrum’da sel felaketi
Etkinliğe; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Hasan Hüseyin Kanbur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Esnaf ve Sanatkârlar Odası-Esnaf ve Kredi Kooperatifi Başkanı Celal Devrim, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, daire amirleri, okul müdürleri’nin yanı sıra öğrenciler ve veliler katıldı. Renkli görüntüler sergileyen etkinlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy’un açılış konuşmasıyla başladı.

“Sürekli değişen, kendine yenilerini ekleyen bir bilim olgusuyla karşı karşıyayız” diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy, konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Bilim yüzyıllar boyunca ülkelere güç vermiş, demokratik ve barışçıl ortamlarının oluşmasına yön verilmiştir. Biz de toplumumuzu ileri götürmek, teknolojimizi geliştirmek ve güçlü bir ülke olmak, kendi gücümüzü, yapabileceklerimizi fark etmek için bilimin gücünden faydalanmak zorundayız. Ancak bilimi, bilimsel düşünceyi bir hayat tarzı olarak kabul edip, her an öğrenmeye ve gelişmeye açık bireyler ülkemizi daha refaha sürükleyecektir. Bunun için biz öğretmenlerin yegâne amacı, gençlerimizi düşünen, kuşku duyan, araştıran, sorgulayan, çevresindeki gelişmeleri takip eden, yaşam boyu öğrenmeyi kendine ilke edinen geleceğe hazırlık yapan bireyler olarak yetiştirmektir.

Öğrencilerimizin öğrendiklerini hayatlarına aktarabilmeleri, öğrendikleriyle yaşamlarını zenginleştirebilmeleri için onlara bu yeteneklerini fark ettirebilecek ve bu yeteneklerini gösterebilecekleri fırsatlar vermeliyiz. Bu amaçla bugün Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bilim şenliklerinin 8’incisini düzenlemekteyiz. Bugün burada toplanan yaklaşık 300 proje ilçemizdeki eğitim öğretim hizmetleri için umut verici bir tablo olup, ülkemizin yarınları için bereketli hasatlar ektiğimizin bir göstergesidir. Öğrencilerimizin, öğretmenlerinin yönlendirmeleri doğrultusunda hazırladıkları bu projeler 2 gün boyunca burada sergilenecek. Bu projelerde emeği, özverisi, duygusu, düşüncesi geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve sevgili öğrencilerime en içten duygularımla teşekkür ediyorum.” Yapılan bu konuşmanın ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da kısa bir konuşma yapmasının ardından şenlik alanını gezerek 300’e yakın projeyi incelediler.

Editör: TE Bilişim