Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayakkabı Şoku Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayakkabı Şoku
 Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) tarafından kuruluşu gerçekleştirilen ve bu yıl ön kayıtla 24 öğrenci alarak İngilizce ağırlıklı eğitim yapacak olan Cemil Alevli Koleji’nin Gaziantep’te model bir okul olacağını söyledi. 
Milli Eğitim Müdürü Serin, 50 yıldır Gaziantep ve ülke eğitimine destek sağlayan GKV'yi yürekten kutladığını belirterek şu ifadelere yer verdi:
"Birinci yılı hazırlık olmak üzere 1+4 yıl İngilizce ağırlıklı eğitim verecek olan Cemil Alevli Koleji, önümüzdeki dönemlerde 'international school' olma şansını yakalayabilir. İnanıyorum ki international school koşulları önümüzdeki 3 yıl içerisinde oluşacaktır. Okul idarecileri bu yöndeki çalışmalar hakkındaki gerekli bilgileri tarafımıza iletti. Türkiye’de bu alanda 17 civarında okul bulunmaktadır. Gaziantep’te ilk kez böyle bir okulun açılacak olması yabancı dil eğitiminin daha nitelikli öğretilebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır." 
"Yaşamlarını eğitime vakfeden GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celal Ersoy’un şahıslarında, okulun kuruluşunda emeği geçen mütevelli ve yönetim kurulu üyelerine ve okul idaresine teşekkür etmek istiyorum" diyen Serin, Gaziantep'in uluslararası alandaki ekonomik, kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle ismini sıkça duyuran Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi. Serin, nitelikli bir eğitimle yabancı dil öğrenen öğrencilerin, gelecekte özellikle sanayi ve turizmin gelişmesinde önemli rol oynayacaklarına, Türkiye'yi ve Gaziantep’i dünyaya doğru bir şekilde tanıtacaklarına inandığını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu tür okullarımızın sayısının artması ve gelişmesi gerekiyor. Eğitim alanında yapılan her türlü desteği ve çalışmayı sonuna kadar destekliyoruz. Cemil Alevli Koleji’nin Gaziantep’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
İngilizce ağırlıklı eğitim yapacak olan ve 1+4 yıllık eğitim süresi sonunda international school diploması verecek olan Cemil Alevli Koleji, 2012-2013 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim