Bodrum’da sel felaketi Bodrum’da sel felaketi
Aynı zamanda okul aile birliği başkanı da olan öğrenci velisi Hülya Karanfil talimatın gönderildiğine dair İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden teyit alındığını bildirerek, kütüphane, müzik odası ve toplantı salonunun yok edilmesinin büyük bir hata olduğunu, 5 yaşından 18 yaşına kadar öğrencilerin aynı tuvaletleri kullanıp, aynı kantinden alışveriş etmelerinin ve aynı bahçede oynamalarının sorun yaratacağını söyleyerek şikâyetlerini dile getirdi. 

Hülya Karanfil, gazetemize yaptığı açıklamada; “Beldibi’nde mevcut İmam Hatip Okulu varken öğrencilerin Sıtkı Zaralı İlköğretim Okuluna alınmasını ve mesleki eğitim ile normal eğitimin bir arada yürütülmek istenmesini öğrenci velileri olarak hoş görmüyoruz. Bu, kabul edilebilir bir sistem ve uygulama değildir. Öğrenciler arasında sosyal faklılıkların olduğu bir ortamda her iki eğitim de yara alır. İmam Hatipli öğrencilerin davranışları ile diğer öğrencilerin davranışları okul içinde olumsuzluklar yaratabilir. Bu bir emrivakidir. Milli Eğitimin bu emrivakisinin ve niyetinin asıl sebebini düşünmek bile istemiyorum” dedi. 

Diğer öğrenci velileri Burcu Germen Ündar, Nurgül Türkel, Mehmet Çelik, Nazlıgül Cura, Nuran Kesen ve Gülşen Çifitçi aralarında bir kurul oluşturarak ülke bazında seslerini duyurmak için imza kampanyası başlatacaklarını söylediler.
Editör: TE Bilişim