İskele faciası: 2 ölü, 2 yaralı İskele faciası: 2 ölü, 2 yaralı
7. Uluslararası Cemil Alevli Cup Tenis Turnuvasının favori oyuncularından biri olan ve geçen yıl adını aynı turnuvada şampiyonluğa yazdıran milli takım oyuncusu Melis Sezer, unvanını korumak için Gaziantep’e geldiğini söyledi. Geçen yıl Cemil Alevli Cup Tenis Turnuvasının şampiyonu olduğunu anlatan Sezer, "Gaziantep bana uğur getirdi. Tenisteki ilk şampiyonluğumu burada kazandım. Gaziantep’teki unvanımı korumak için çalışacağım” dedi.
Melis Sezer, Türkiye’nin en önemli tenis turnuvaları arasında yer alan Cemil Alevli Cup Tenis Turnuvasının geçen yıl ki şampiyonu Milli Takım oyuncusu Melis Sezer, unvanını korumak için Gaziantep’e geldiğini ve 1 Eylül 2012 Cumartesi günü yapılacak final maçına şampiyonluk için çıkacağını belirtti. Geçen yıl büyük mücadelelerin yaşandığı şampiyonada birinciliği elde ettiğini anlatan Sezer, şunları söyledi: "Bu unvanımı korumak için tekrar Gaziantep’e geldim. Amacım ikinci kez şampiyon olmak. 7. Uluslararası Cemil Alevli Cup Tenis Turnuvasına bu yıl çok iddialı yabancı oyuncular gelmiş. Hepsi birbirinden güçlü. Türkiye’nin ve Gaziantep’in ilk tenisçilerinden biri olarak bildiğimiz Cemil Alevli adına gerçekleştirilen bu turnuvada ikinci kez şampiyon olmak benim için önem taşıyor. İnşallah olacağım.”
5 yaşında tenis sporuyla tanışan ve ablasını örnek alarak spor yaşamında önemli bir kariyer elde edip Türkiye Tenis Milli Takımının önemli isimleri arasında yerini alan Melis Sezer, İzmir’de dünyaya geldiğini ifade ederek tenis sporunun kendisi için önemli bir yaşam biçimi olduğunu anlattı. Ailesinin büyük desteğiyle 5 yaşında yüzme ve tenis sporuna başladığını anlatan
Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ablam da iyi bir tenis sporcusuydu onu örnek aldım kendime. Tabi aile desteği çok büyük. Spor kariyerim milli takım sporculuğuna kadar yükseldi. Yurt içi ve yurt dışı birçok turnuvada Türkiye’yi başarıyla temsil ettim. Geçen yıl Cemil Alevli Cup Şampiyonu oldum ve bu yıl da unvanımı koruyacağım. Final maçı benim için aynı zamanda unvan maçı olacaktır. Halen ENKA Sadi Gülçelik Spor’un lisanslı oyuncusuyum. 7. Uluslararası Cemil Alevli Cup Tenis Turnuvası Başhakemi Sayın Toygar Alagöz ve diğer hakemlere, GATİK, GATAK ve Gaziantep Üniversitesine, turnuvanın gerçekleşmesinde önemli rol oynayan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Ulaç’a bizleri ağırlayan Gazianteplilere teşekkür etmek istiyorum.” 
DÜNYANIN ÖNEMLİ TENİSÇİLERİ ARASINDA
Turnuvanın başında Rus ve Yunanlı bir sporcuyu yenerek yarı finale yükselen Melis Sezer, yarı finali Rusyalı bir sporcuyla oynayacak. Geçen yıl Gaziantep’te tenis kariyerindeki ilk şampiyonluğu elde eden Melis Sezer, Trabzon’da düzenlenen Trabzon Cup Tenis Turnuvasında ikinci olmuş, İstanbul’da ITF takviminde yer alan 10 bin dolar toplam ödüllü ITF Hillside City Club Trio Tenis Turnuvası'nda çift ve teklerde de şampiyonluğu elde etmeyi başarmıştır. Sezer, kendi kategorisinde Türkiye’nin en önemli tenisçileri arasında yer alıyor.
Gaziantep’in tenis karnesi uluslararası arenada çok iyi Cemil Alevli Cup Tenis Turnuvasıyla dünyanın birçok ülkesinde sporcunun Gaziantep’i tanıdığına dikkat çeken Sezer, şunları söyledi: “GATİK’in modern tesislerinin elinden alınmasına bir sporcu olarak çok üzüldüm. Yabancı sporcular da bu duruma tepkili. Geçen yıl turnuva Avrupa standartlarında bir kulüpte yapılmıştı. Yani GATİK’in kendi tesislerinde. Orada standartlara uygun 4 kort ve sporcular için önemli olan sosyal tesisler bulunuyordu. Uluslararası Tenis Federasyonu turnuvaya iki gün kala bize gönderdiği emaille şampiyonanın iki ayrı mekânda yapılacağını ve GATİK’in tesislerinin kapatıldığını bildirdi. Neye uğradığımızı şaşırdık ama Gaziantep’e geldik. Diğer yabancı sporcularda geldi. Böylesine önemli uluslar arası bir turnuva için iki ayrı mekan kullanılıyor ve gerçekten biz çok yoruluyoruz. Birincisi antrenman yapma şansımız olmadan maçlara çıkıyoruz, ikincisi rakiplerimizin maçlarını, biz bazen farklı yerde olduğu için izleyemiyoruz. Uluslararası Tenis Federasyonu da böyle bir duruma çok şaşırdı. Böyle üst düzey turnuvaların bir şehre verilmesinde önemli kıstaslar vardır. Yani kortların dünya standartlarına uyumu, kort sayısının en az dört oluşu, dinlenme, soyunma gibi alanların bulunması çok önemlidir. Keşke AB ve dünya standartlarına uygun olan GATİK tesisleri korunsa ve yerel bir yönetim tarafından alınmasaydı. Oraya alışmıştık."
İlk şampiyonluğunu orada elde ettiğini anlatan Sezer, sözlerini şöyle tamamladı: "O tesisler gerçekten Anadolu’nun hiçbir yerinde yoktu. Büyük emeklerle o hale getirilmişti. Bundan sonra ne olacağını bilmiyorum ama konuyla ilgili belediye başkanlarımızın daha duyarlı olmasını ve tenis sporunun gelişmesi için destek vermesini istiyorum. Terörün şu anda gündemde olduğu Türkiye’de takım ve bireysel sporların önemi ve antiterör etkisi çok önemlidir. Çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasında spor vazgeçilmez uğraşlardan biridir. Yetkili belediyenin kararını gözden geçirmesini ve o modern tenis kortlarının ve sahasının tekrar tenisçilere tahsis edilmesi için gereğinin yapılacağına inanıyorum.”

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim