Kadın başkanlarla neler değişecek? Kadın başkanlarla neler değişecek?
 Çeşitli sivil toplum örgütleri kent meydanında bir araya gelerek, Mısır’da darbe karşıtlarına verilen idam cezası kararına tepki gösterdi. Ellerinde dövizler ve slogan atan grup, kefeni andıran çarşaf giyerek idam kararlarını protesto etti. Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Sivil toplum örgütleri adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Samet Şimşek, “Mısır’da darbe mahkemesi 3 Temmuz’da askeri darbesinin ardından sözde iki hukuki karara daha imza attı.

Minya Ceza Mahkemesi, 529 darbe karşıtı eylemciden 37’sin idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın çoğunun da cezalarını müebbet hapse çevirdi. Aynı mahkeme aralarında Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da idam kararı verdi.

İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararları kınamak, Mısırlı kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdani sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz.

3 Temmuz’da meydana gelen askeri darbenin kardeş ülke Mısır’a, kardeş Mısır halkına, Mısır’ın geleceğine zerre kadar faydası olmadığı gibi, bizzat bu darbede taşeronluk yapanlara herhangi bir fayda sağlamayacaktır” dedi.

Yapılan duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim