Reuters'ın haberine göre, yakını ölenlerden Ehab Abdel Hadi, Kahire'nin en büyük morgu Zaynhom'daki cenazesini almaya geldiği sırada hastane yetkilileri tarafından kendisine akrabasının ölüm nedeninin intihar olduğuna dair bir belge imzalatılmak istendiğini ancak imzalamayı reddettiğini söyledi.

Yakınlarını kaybeden diğer aileler de “Sağlık Bakanlığı nerede? Hükümet nerede? Burada bir organizasyon yok” diyen Hadi’yle benzer şikayetlerde bulundu. Morg raporları ile hastane raporlarının örtüşmediğini söyleyen 29 yaşındaki Halit Ali Maud yaşadığı durumu “Raporlarda biber gazından boğuldu ya da intihar etti yazıyor. İmzalamak zorundayız yoksa onları gömmemize izin vermiyorlar” diye anlattı.

İMZALAMAK ZORUNDA KALDILAR

Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor! Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor!

AA'nın haberine göre, İman Mescidi ve Kahire Adli Tıp Kurumu'ndan cesetlerini almaya gelen Mısırlılar da resmi belgelerde ölüm nedeninin "intihar" olarak gösterildiğini söyledi.

Hayatını kaybedenlerden 47 yaşındaki mühendis Muhammed'in ve kendisinin soyismini vermek istemeyen yakını, cenazeleri almak için içeride kendilerine ölüm nedeni "intihar" yazılı rapor verildiğini, bu raporu imzalayarak cenazelerini alabileceklerinin söylendiğini anlattı. Muhammed, cenazelerini bekletmek istemeyen yakınların, yetkililerle yaşanan tartışmalar sonrasında imza atarak cenazelerini aldıklarını aktardı.


Editör: TE Bilişim