Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Kahramanmaraş'ta korkutan deprem
 Kahramanmaraş’ta Suriyeli sığınmacılar için Ahşap İşleri Yapı Kooperatifine ait 500 dekarlık araziye 10 bin kişilik çadır kent kurulacak. 
Dün gece Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye’ye giriş yapan ve Kahramanmaraş’a getirilen bin 400 Suriyeli, kent merkezindeki ve Türkoğlu ilçesindeki yatılı okullara yerleştirilmişti. Kentin muhtelif yerlerinde bulunan Suriyelilerin bir bölgede toplanması için ise valilik harekete geçti.
Vali Şükrü Kocatepe’nin girişimleriyle Ahşap İşleri Yapı Kooperati’ne ait Karacasu Mahallesi’ndeki yaklaşık 500 dekarlık alanda çadır kent kurulması kararlaştırıldı. Kooperatifin olumlu yanıt vermesinin ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Devlet Su İşleri’ne ait iş makineleri bölgede arazi düzeltme çalışmalarına başladı.
Gün boyu süren çalışmaların ardından arazideki engebeler düzeltilirken, bölgeye ilk etapta 2 bin kişilik çadır yapılacağı öğrenildi. Kentte bulunan bin 400 kişilik grubun buraya nakledilmesinin ardından ise çadır sayısının 10 bine yükseleceği bildirildi.
Kooperatif Başkanı Ökkeş Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada arazi için kooperatif adına çalışma başlattıklarını ancak valilikten gelen talep doğrultusunda bu projelerini ertelediklerini söyledi. Özdemir, şöyle konuştu:
“Şu anda mültecilerin gelmesi dolayısıyla sayın valimizin talebi üzerine burayı tahsis ettik ve çalışmalara başlandı. Bundan sonraki işler aşama aşama yapılacaktır. Bugün yetkililer gelerek burada istişarelerde bulundular. Sayın valimizin deyimiyle 10 bin kişilik olacak.
Burada devletimizin talebi doğrultusunda kendi işimizden feragat ettik. Arazi devletimizin tasarrufundadır ve istediği şekilde kullanabilir.”

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim