Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı
2.Sefarad Mirası Toplantısı için İzmir’de bulunan Musevi heyet Neşe ve Karikatür Müzesi’nde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la buluştu. Müzede tarihe ışık tutan karikatürleri inceleyen konuklar, İzmir konulu 1.Uluslararası Karikatür Yarışması ile Mizahi Nesne Yarışması sergilerini gezdi. Akdeniz kültüründen izler taşıyan müzeye hayran kalan heyet üyeleri, müzenin bahçesinde de boyozlu kahvaltı keyfi yaşadı.
İspanya, Latin Amerika ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinden gelen konuklara boyoz ikram eden Başkan Tartan, 500 yılı aşkın bir süredir İzmir’de iç içe barış ve sevgiyle yaşandığını vurguladı ve şöyle konuştu:
“Dokularımıza işlemiş dostlarımızın yer aldığı bir kültür 1492’de başlayıp yüzyıllar boyunca süren dostluk, sevgi, gelenek, görenek, kültür, sanat, aydınlık, ışık, her şeyin birleştiği; bütünleştiği, aynı tas içinde bir araya geldiği bir kültür bu. Biz zaten dostlarımızla 500 yılı aşkın bir süredir, iç içeyiz, hep beraberiz. Boyoz Festivalinde 50 bin kişi toplandı. Boyoz bize Sefarad kültürüyle gelmiştir ve ne güzeldir ki bize dostluk, barış, sevgiyi göstermiştir. Konak Belediye Başkanı olarak sadece bu kültürün değil kültürlerarası diyaloğun ve dostluğun temel savunucusuyum. İşin hep başında olmak benim görevim. Bu şekilde sadece İzmir kazanmıyor, Türkiye kazanıyor, toplum, barış ve sevgi kazanıyor.

Editör: TE Bilişim