Lisedeki maç kanlı bitti Lisedeki maç kanlı bitti
 3. kez olimpiyatlara ev sahipliği yapacak olan Londra’da Türkiye’yi 400 metre engelli yarışlarında temsil edecek olan Botaşsporlu milli atlet Nagihan Karadere, çalışmalarını sürdürüyor. İlk etapta 5 Ağustos’ta yapılacak olan seçmelerde ‘yarı final’ için yarışacak olan Karadere, başarılı olması halinde bu kez 7 Ağustos’taki yarışlarda ‘final bileti’ almak için rakiplerine üstünlük sağlamaya çalışacak. İpi en önde göğüsleyen isimler arasına adını yazdırması halinde Karadere, 9 Ağustos’ta finallerde ise Türkiye’nin ‘madalya’ umudu olacak.
Şu anda Londra’da bulunan ve çalışmalarını burada sürdüren Nagihan Karadere, sakatlığını tamamen atlattığını ve olimpiyatlar öncesinde herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını ifade ederek, iyi bir çalışma ortamı bulduğunu ve şu ana kadar herhangi bir sorun ile de karşılaşmadığını anlattı. Hedefinin finallerde koşmak olduğunu kaydeden Karadere, bunu başarmak için çok çalıştığını belirterek, “Seçmeler ve yarı finali geçerek finale kalan isimler arasına adımı yazdırmanın arzusundayım. Bunu başarmak için çok çalışıyorum. Ülkeme madalya ile dönmek istiyorum” dedi.
Nagihan Karadere’nin antrenörü Muharrem Or ise, ‘Londra Olimpiyatları’nda 25’i bayan, 8’i erkek olmak üzere toplam 33 atletin Türkiye’yi temsil edeceğini, söz konusu sporculardan birinin de Nagihan Karadere olduğunu söyledi. Or, “Nagihan Karadere, ilk olarak yarı final sonra da finale kalmayı hedefliyor. Bunu başaracak gücü var. Finale kalmak büyük başarı. Finale kalan her sporcu madalyanın bir ucunu tutmuş oluyor” ifadesini kullandı.
Botaşspor Kulüp İkinci Başkanı Kamil Uzun da, milli atlet Nagihan Karadere’nin, Botaşspor’un sporcusu olduğunu hatırlatarak, kendisinin Türkiye’yi başarıyla temsil edeceğinden hiçbir endişeleri olmadığını dile getirdi. Nagihan’ın eleme ve yarıfinalde elde edeceği başarılar ile adını finale yazdıracağına yürekten inandıklarını vurgulayan Kamil Uzun, “Eğer Nagihan finale kalırsa, ay-yıldızlı bayrağımızı en yükseklere taşıyacak ve Türkiye’ye madalya ile dönecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim