Genç öğretmen intihar etti Genç öğretmen intihar etti
Beş ortaklı projenin ikinci ayağında Nazilli ekibi, Romanya'nın Turnu-Magurele kentindeki Colegiul National Unırea'ı ziyaret etti. Romanya’dan dönen ekip ise ilk iş olarak kendilerine destekte bulunan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a ziyarette bulundu.

2006 yılında kurulan derneğin Türk kültürünü ve yöresel oyunlarını yaşatmayı ve yaygınlaştırmayı görev edindiğine değinen Nazilli Yöresel Oyunlar ve Folkloru Destekleme ve Yaşatma Derneği Başkanı Gülay Sezer; “Hedefimiz Türk kültürünü ve yöresel oyunlarını çocuklarımızın öğrenmesini ve geleceğe taşımasını sağlamaktır. Halk danslarının çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişmesindeki önemini yaptığımız çalışmalarla göstermeye çalışmaktayız. Bu çalışmalarımıza Avrupa Birliğine sunduğumuz bir proje ile ilerletmeye başladık. Derneğimiz YOFDER olarak, Avrupa Birliği finanslı olan Danslarla Yolculuk (Journey Through Dances) isimli öğrenme ortaklığı grundtvig projesi ile Avrupa birliğinin gençlik, geliştirme ve yaygınlaştırma amaçlı düzenlediği projelere bizde dahil olduk” dedi.

ROMANYALI ÖĞRENCİLER KENDİ DANSLARINI ÖĞRETTİ

Derneğin 15 öğrenicisinin katıldığı toplantıda Romanya ortağının öğrenicileri proje kapsamında kendi kültürel danslarını Türk öğrenicilere öğretti diyen Sezer; “Dernek öğrenicilerimizin zeybek ve yedi bölgeden oluşan halkoyunları gösterisi tüm ortaklarımızı büyüledi. Ortaklarımızın dünyanın en büyük kültür ve halkoyunları zenginliğine Türkiye'nin sahip olduğu yorumu bizlere onur verdi. Proje kapsamında ve kültür alışverişinin tam anlamıyla yapıldığı toplantı bizler adına güzel kararlarla sonuçlandı. 2 yıl sürecek olan bu projenin ilk yarıyıl toplantısında 3 ülkenin yöresel enstrümanlarının ve kostümlerinin tanıtıldığı, 3 dilde basılacak bir kitabın hazırlığına başlanıldı. Ayrıca proje kapanış, final ve gala toplantısının koordinatör ülke olarak oy birliğiyle Türkiye’de yapılmasına karar verildi. 1-3 Haziran 2013'de gerçekleşecek final toplantısını güzel Nazilli’mizde Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak için YOFDER olarak şimdiden hazırlıklarımıza başladık” diye konuştu.

KAYMAKAM OKUR VE BAŞKAN ALICIK’A TEŞEKKÜR

Kültürlerin yaşatılması, sahip çıkarılması ve gelecek nesillere taşınması bir ülkenin gelişimde ne kadar etkili olduğunun bilincinde olduklarını belirten Sezer; şunları söyledi: “Ayrıca Türk kültürümüzün dünyada ne kadar geniş ve büyük ölçülerde olduğunu bu projeyle tanıtmaya çalışıyoruz. 1 yıldır yürüttüğümüz bu projemizde Nazilli Kaymakamımız Sayın Mehmet Okur'dan gördüğümüz destek derneğimize güç veriyor. Sayın kaymakamımız projeler konusundaki yüce bilgileriyle bu projede bizlere ışık tutmaktadır. Kendilerine tüm desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ayrıca Nazilli Belediye Başkanımız Sayın Haluk Alıcık da Türk kültür ve geleneklerinin toplum için önemini dile getirerek derneğimizden destlerini hiç esirgememiştir. Sayın Başkanımız bizlere bu proje ve dernek aktivitelerimizin tamamında yanımızda olarak güç vermektedir. 6 yıldır Nazilli’de aktif olarak çalışan derneğimiz Türk Halk Danslarının korunması ve gelecek nesillere taşınması için fedakarca çalışmalarını sürdürmektedir. Güzel Nazillimiz ve Türk kültürünü tanıtmak için bu ilk AB projemizde çok değerli halkımızdan, çocuklarımız ve kültürümüze sahip çıkıp desteklerini bekliyoruz. Duyarlı halkımızdan alacağımız desteklerle Nazillimiz ve kültürümüz için daha büyük projelerde çalışmamıza devam edeceğiz”

EL İŞİ TABAK HEDİYE ETTİLER
YOFDER üyeleri ilk olarak Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’u, ardından ise Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı ziyaret etti. Okur ve Alıcık’ı ziyaret eden YOFDER Başkanı Gülay Sezer ve yönetim kurulu üyeleri, Romanya’da ağırlanışlarını ve yapılan etkinlikleri anlattılar. Romanya’nın geleneksel halk oyunlarını öğrendiklerini ve onlara da başta Zeybek ve Harmandalı olmak üzere Türkiye’nin yöresel halk oyunlarını sunduklarını belirttiler. Sezer, projenin finalinin Nazilli’de yapılacağını söyleyerek desteklerini esirgememelerini istedi. Okur ve Alıcık’a Romanya’dan hediyeler getiren Sezer, el işlemeli tabaklar hakkında bilgiler verdi.



Editör: TE Bilişim