Kültür Merkezi içinde patlama Kültür Merkezi içinde patlama
İlçenin dört bir yanında gerçek silahların kullanıldığı kutlamalarda 1 kişi hayatını kaybetti. Cizre Kaleşnikof, biksi ve tabanca sesleri ile yankılandı. Cizre’de akşam karanlığının basması ile birlikte havafişeklerin gökyüzünü aydınlattığı gerçek silahların kullanıldığı nevruz kutlamalarında tüfek saçmalarının vücuduna isabet ettiği 25 yaşındaki Garip Taşkın hayatını kaybetti.

Nur, Cudi, Sur ve Yafes Mahallelerinde vatandaşlar araç lastiklerinden ateşler yakıp, canlı müzik eşliğinde Nevruz kutlamalarına başladı.Vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekip nevruz coşkusunu yaşarken bazı vatandaşlar ise gerçek silahlarla havaya ateş açtı.Yafes Mahallesindeki kutlamalarda ise kimliği belirsiz bir kişinin Havaya sıktığı pompalı tüfek saçmalarının isabet ettiği 25 yaşındaki Garip Taşkın ağır yaralandı.Çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan Taşkın,doktorların bütün çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.Evli ve 2 çocuk sahibi 25 yaşındaki Garip Taşkın’ın cenazesi savcılık otopsisi için hastane morguna kaldırıldı.

Yaşanan olayın ardından BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve BDP Cizre Belediye Başkan Adayı Leyla İmret hastaneye gelerek acılı Taşkın ailesini teselli etmeye çalıştı. Öte yandan polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kent merkezinde izinsiz gösteri yapmak isteyen bazı guruplara polis tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.Bir kişinin ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
Editör: TE Bilişim