Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda eylem hazırlığındaki 1 terörist patlayıcılarla birlikte yakalandı. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, son günlerde bölgede eylem hazırlığında olan terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Nusaybin ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda 35 kilogram patlayıcı ile birlikte 1 teröristin yaralı olarak yakalandığını söyledi.

Vali Ayvaz, ”Bahar aylarıyla birlikte yoğun bir şekilde eylemsel faaliyetlere yönelen terör örgütü PKK-KCK'nın metropollerde kullanılmak üzere yüklü miktarda patlayıcı sevk edeceğini öğrenen Mardin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış oldukları başarılı operasyon neticesinde Cizre-Nusaybin karayolu üzerinde olası bir faciadan dönüldü. Operasyonda aracın içinde yapılan aramada 24 kilogramı TNT, 5 kilogramı A4, geri kalanı ise çeşitli patlayıcılar olmak üzere 35 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Olayda güvenlik güçleri ile çatışan A.F.isimli terörist yaralı olarak ele geçirildi” dedi.
 
Bu miktarda bir patlayıcının amonyum nitrat ile zenginleştirildiği takdirde 8-9 ton patlayıcı olabileceğini belirten Vali Ayvaz, son zamanlarda güvenlik güçleri tarafından yapılan başarılı operasyonlarla terör örgütüne büyük darbe vurulduğunu belirtti. Vali Ayvaz, “Halkımızın huzur ve güvenini sağlamak için gece gündüz güvenlik güçlerimiz teyakkuz halindedir. Halkımızın da desteğini alıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaçırılan Şanlıurfalı askerin akrabaları Mardin havaalanı nda bekliyor Kaçırılan Şanlıurfalı askerin akrabaları Mardin havaalanı nda bekliyor

Editör: TE Bilişim