Ödemişli Kadınların Çini Sergisi Açıldı Ödemişli Kadınların Çini Sergisi Açıldı
Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı’nda 4 gün boyunca ziyaret edilebilecek serginin açılışı 14 Kasım Perşembe günü saat 11.00’da yapılacak. Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği’nce (Süs-Bir) düzenlenecek serginin açılışına bakanlar ve milletvekilleri de davet edilecek.
Yüzü aşkın firmanın fuarda stant açacağını belirten Süs-Bir Başkanı Selahattin Bağlı, sergiye daha geniş katılım için davet ve tanıtım faaliyetlerinin hız kazandığını açıkladı.
TANITIM FAALİYETLERİ HIZ KAZANIYOR
Bağlı, “Bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç A.Ş sergimizin önemli katılımcıları arasında yer alacak. Antalya’da faaliyet gösteren Hollanda kökenli bir firma da sergiye katılacak. Sakarya, Yalova ve Bursa’dan da katılımcıları sergide göreceğiz. Manisa ve Torbalı’daki bakanlığa ait fidanlıklar da yine sergide yer alıyor. Sektörün nabzının atacağı 9. sergi boyunca yine geleneksel kahvaltılarımızı sürdüreceğiz. Geçen yıl olduğu gibi yine TRT Fm aracılığıyla sergimizi yurt geneline duyuracağız. Zaten sergiyle ilgili internet tanıtımlarımız da var. Kurban Bayramı sonrası tanıtım faaliyetleri iyice hız kazanacak. Bakanları ve bölge milletvekillerini her yıl olduğu gibi bu yıl da davet edeceğiz. İnşallah bu yıl katılım gösterirler” şeklinde konuştu.
“3 BİN 500 İŞLETME, 10 BİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞAN”
Ödemiş'te üretim ve pazarın sektörel bazda büyümesi ve şemsiyenin daha da genişlemesinin ancak ilçedeki resmi ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile daha da büyüyeceğini dile getiren Bağlı, şunları kaydetti: "Ödemiş'te alternatif ürün bazında çiçekçilik sektörü artık 3 bin 500 işletme, 10 binin üzerinde kişi ile üretim yapıyor. Bu sektörün Ödemiş'in dev bir holdingi olduğunu dile getirmek abartı olmaz. Ülkemiz ve havzamıza büyük katkı sağlayan çiçek ve süs bitkileri, sadece bizim sorumluluk alanımızda değil. Bu sektör hayvancılıktan sonra ikinci sıraya oturdu ve istihdam sağlayan sektör haline geldi. Bölge ekonomisine bu kadar katma değer sağlayan süs bitkileri sektöründe sivil toplum kuruluşlarının da desteğine ihtiyacımız var."
“KİŞİSEL DEĞİL KİTLESEL DÜŞÜNMELİYİZ”
Ürünlerin yetiştirilmesinde ve marka haline gelmesinde coğrafi işaretin önemine dikkat çeken Bağlı, "Bölgemizin yetiştirdiği ürünlerle anılmasına yol açacak çalışmalar, ilçemizi daha iyi tanıtacak ve hem biz kazanacağız, hem de bölgemiz kazanacaktır. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Kişisel düşünme yerine kitlesel düşünme zamanı gelmiştir. Bugün İncir'de Aydın yöresi bölgesel coğrafi işareti almak için mücadele ederken, daha başka bölgelerde benzer mücadeleler vermektedir. Bizim de zaman geçirmeden bu konuda STK'lar olarak çalışmamız gerekli. Şimdi süs bitkilerinde İstanbul ve İzmir ile mücadele ediyoruz, ancak bu da benim ve birliğimin fedakarlığı ile sürdürülebiliyor" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim