Ehliyetini 10 gün önce almıştı Ehliyetini 10 gün önce almıştı
Daha önce Sanayi Sitesi sosyal tesisleri arkasındaki alanda açılan fakat ilgi görmeyen açık oto pazarı bu kez Ödemiş belediyesi tarafından hayvan pazarında açıldı. Ödemiş Belediye başkanı Bekir Keskin, belediye tarafından tekrar canlandırılmak istenen açık oto pazarının Ödemiş ekonomisine katkı sağlamasını beklediklerini söyledi. Keskin, açık oto pazarının araç alım satımı yapmak için İzmir veya diğer pazarlara giden Ödemişlilere kolaylık sağlayacağını ve Sanayi Sitesi esnafına yeni imkânlar sunacağını söyledi. Pazar günü saat 10.00’dan itibaren pazar yerine gelen ikinci el otolar görücüye çıktı. Saat 13.00’e kadar 100’ün üzerinde otonun geldiği açık oto pazarına, satıcı ilgisinin olduğu gözlendi. Pazarın ileriki günlerde tanıtımının yapılması ile daha da canlanacağını belirten araç satıcısı Muammer Soyer, “Oto pazarının ilk haftası satıcı çok alıcı azdı. Saat 11.00 ile 13.00 arasında yoğun bir araç katılımı vardı. Uygulama güzel, ancak belediye başkanımızdan taleplerimiz var. Havalar ısınmaya başladı. Gelecek haftalarda hava sıcaklıkları daha da artacak. Bu yüzden araçların park ettiği yerlerin üzerilerinin branda ya da çadırlarla kapatılması gerekiyori. Daha şimdiden sıcaktan aracın başında duramadık” dedi.
TANITIMI YAPILMALI
Ali İnce adlı başka bir satıcı da, “Oto pazarımızın yeri uygun. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Ancak eksikliklerin gelecek haftalarda giderileceğini umuyorum. Burada sadece Ödemişli alıcı satıcılarla bu iş yürümez. Dışarıdan da buraya alıcı gelmeli ki burada pazar canlansın. Bu nedenle diğer il ve ilçelerde de yeterli tanıtım yapılmalı. Bugün Kemalpaşa’ya İzmir’den ve başka ilçelerden alıcı ve satıcılar buluşarak pazar canlı tutuluyor. Ödemiş’in açık oto pazarının açıldığı her yere duyurulmalı” şeklinde konuştu.Satıcılardan Yücel Düzce ise şunları söyledi: “Pazarın ayağımızda olması bizim için büyük bir şans. Bunun devam etmesi için pazara ilgi gösterilmeli. Bunu da yerel yönetim ve basında destek olmalı. Pazar yerinin nerede olduğunu sormak için sanayi sitesine girdim, Oto elektrikçisine sordum haberinin olmadığını söyledi. Yıkama yağlama servisine sordum haberim yok dedi. Oto tamircisi bana yerini tarif etti. Demek ki sanayi sitesi esnafının bile Pazar yerinin açıldığından haberi yoksa bu bir eksiklik. Ancak gelecek vaat ediyor.”
Kendi kesesine göre bir oto almaya geldiğini söyleyen Hayati Çoban adlı vatandaş da, pazarlık yaptığı araç sahibi ile fiyatta anlaşamadığını dile getirdi, “Herkes kendi bütçesine göre araç arıyor. Ben de yakında evleneceğim bu yüzden bütçeme uygun taksi arıyorum” dedi. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de, pazarın ilk kez açıldığını belirterek, pazar günü kapalı olan hayvan pazarının değerlendirilmesi açısından iyi bir faaliyet olacağını düşündüğünü belirterek, pazarın önümüzdeki günlerde daha çok ilgi göreceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim