Fidan Dağıtımı Devam Ediyor ! Fidan Dağıtımı Devam Ediyor !
Ödemiş'te İnsan Hakları Kurulu'na olan başvuruların sayısında azalma olduğunu belirten Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, “Kurulumuzun çalışmaları neticesinde başvurularda azalma olduğunu gözlemliyoruz. 2011 yılında toplantılarda sıkça ele aldığımız iki konuda da güzel gelişmeler oldu. Belediyemiz ilçemizin ihtiyacı olan kadın sığınma evi ve bakımevini hizmete sundu. Bu açıdan Belediye Başkanımız Bekir Keskin'e teşekkür ediyoruz. Kurulumuzda görüşülen sorunlara çözüm bulunması önemli” dedi. 2012 yılında İnsan Hakları Kurulu olarak halk sağlığını yakından ilgilendiren konulara da eğileceklerini belirten Koçoğlu, “Özellikle diyabet ve obezite konuları halkımızı tehdit edecek boyuta ulaştı. Bu iki hastalığın yol açtığı başka rahatsızlıklar da var. Diyabet ve obezitede farkındalık yaratılmalı. Özellikle gençler başta olmak üzere halkımız spora özendirilmeli. Diyabette oran hızla artıyor” dedi. İnsan Hakları Kurulu olarak sportif faaliyetlere katılarak halkı teşvik edeceklerini belirten Koçoğlu, “Diyabetin iki önemli nedeni var. Birisi yanlış beslenme, diğeri hareketsizlik. Buna karşı halkımızın spor yapması çok önemli. Biz İnsan Hakları Kurulu üyeleri olarak spor konusunda halkımızı teşvik etmeliyiz. Sportif faaliyetlere kurul olarak katılacağız. Belirli zaman aralıklarıyla yürüyüşler düzenlenebilir” dedi.
Ödemiş Sağlık Grup Başkanı İbrahim Telliel de Ödemiş'te aktif spor yapma oranının son derece düşük olduğunu ifade ederek, ayrıca sağlık ocaklarında obezite konusunda takip yapıldığını söyledi.
Saracoğlu Stadı'nın halkın spor yapması için her gün 07.00-22.00 saatleri arasında açık tutulduğunu belirten Ödemiş Belediyesi Başkanı Bekir Keskin de, “Halkımızın spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürmesi için stadımız 15 saat hizmete açık. Jimnastik aletlerimiz ve halkımızın yürüyüş yapabileceği parkur her an hazır. Spora teşvik konusunda biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.
Editör: TE Bilişim