CHP Ödemiş Dönmez Dedi CHP Ödemiş Dönmez Dedi
1994’te Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapımına başlanan, ancak o zamandan bu yana inşaatı devam eden Kültür Merkezi’ne, 2010 yılının Ekim ayında Ödemiş Belediyesi talip olmuştu. Ödemiş Belediyesi, bundan sonra İzmir Defterdarlığı’nca sürdürülecek devir-teslim işlemlerini beklemeye başlamıştı. Ödemiş-Kiraz yolu üzerinde bin 336 metrekare büyüklüğündeki alanda inşa edilen Kültür Merkezi’ni devralmak için başvuru yapan belediyeye, 2010 yılı Aralık ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen yanıtta, Kültür Merkezi’nin kalan inşaat işlerinin tamamlanması kaydıyla devrinin mümkün olabileceği belirtilmişti.
2011 yılı Ocak ayında yapılan toplantıda belediye meclisinin binadaki bazı alanlarda belediye hizmet birimlerinin de olması koşuluyla devralınmasına karar vermesinin ardından, Maliye Bakanlığı’nda onay bekleyen devir dosyası Bakan Mehmet Şimşek tarafından imzalanarak İzmir Defterdarlığı’na sevk edildi.
Ödemiş Belediyesi’nin, devir işleminin ardından tapuyu alacağı, inşaatı tamamlamak üzere harekete geçeceği kaydedildi. Merkezin, ilçenin kültürel ihtiyaçlarını sağlayacak salonlara sahip olduğu, önemli bir ihtiyacı karşılayacağı bildirildi.
Editör: TE Bilişim