Ödemişli Kadınların Çini Sergisi Açıldı Ödemişli Kadınların Çini Sergisi Açıldı
Yeni kent meydanı düzenleme çalışmaları ile birlikte yürütülmesi beklenen otogar inşaatının yapımı, ihaleyi kazanan firma ile imzalanacak sözleşmenin ardından 5 gün içinde başlayacak. 1 yıl içinde tamamlanması beklenen otogarın hizmete girmesi ile mevcut otogar yeri de yeni belediye binası olarak inşa edilecek.

MOTODRAG PİSTİ

Öte yandan Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto teşkilatı genel müdürlüğü tarafından Ödemiş’te motodrag pisti yapılması için ayrılan ödeneğin tartışmaları devam ediyor. Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısında gündem dışı soru soran bağımsız meclis üyesi Mustafa Ali Fırtına’nın sorusunu yanıtlayan Başkan Bekir Keskin, ödeneğin iptal gerekçesi ile ilgili genel müdürlükten hala resmi bir yazının gelmediğini söyledi

Ödemiş’e yapılacak pist için Spor Toto’nun sponsor olacağını bildirmesi ile birlikte hızlı bir süreç yaşanmış ve Ödemiş Belediyesi pisti ihaleye açmıştı. İhalenin yapılmasının ardından taahhüt edilen ödeneğin yüzde 10’luk kısmının gönderilmemesi nedeniyle ihalenin iptal edilmesi tartışmalara neden olmuş, belediye başkanı Bekir Keskin ile eski başkan Mahmut Badem’in açıklamaları kamuoyuna yansımıştı.

Motodrag pisti ile ilgili gelişmeler konusunda meclis üyelerine bilgi veren belediye başkanı Bekir Keskin şunları söyledi: “Eski İstasyon civarında bulunan yerde 2,5 milyon lira bedelle istimlâk yapılması halinde pistin yapılması mümkündü. Bize tahsis edilen 1,6 milyon bedelle bunu yapmamız mümkün olmadığı için projeyi Kültür Park arkasındaki alana kaydırdık. Burada projeyi ikiye böldük. Tribün ve protokol kısmı zaten Kültürpark’ın hemen arkasında yer aldığı için istimlâk sorunumuz olmadı. Dere üstünde kalan ikinci kısım için de DSİ’den görüş aldık ve 28 Şubat 2012 tarihinde de olumlu görüş geldi.

Böylece dere ıslah edilip 1100 metrelik alan üzerine pist yapılacaktı. Birinci kısımda ıslah gerekiyordu. Buraya özel asfalt atılması gerekiyor. Tribünleri yapan inşaat firmasının bunu yapması zaten mümkün değil. Pistin uçlarına doğru 2 bin metrekare daha alan dahil edilecekti.

Yüzde 10’luk ödenek verilseydi burada sorun kalmayacaktı. Biz Spor Toto teşkilatı ile protokol imzaladık ve bize reklam ve ilan bedeli karşılığında bu parayı vereceklerdi. Buranın ismi Spor Toto teşkilatının olacaktı. Bize kamulaştırma için talep gelmedi. Biz protokolün nüshalarını imzaladık fakat genel müdür imza atmadı. Kamulaştırma ile ilgili de talep gelmedi. Bize ulaşan bilgilere göre Gençlik ve Spor Bakanının buraya sıcak bakmadığı ve buraya ayrılan ödeneğin Konya’ya verileceği yönünde idi. Bu konuda bize ulaşan bilgiler var. 14 Nisan ve 7 Mayıs 2012 tarihlerinde 2 yarı yazı yazdık ve hala cevap gelmedi”



Editör: TE Bilişim