Ödemişli Kadınların Çini Sergisi Açıldı Ödemişli Kadınların Çini Sergisi Açıldı
 Trene olan talebin olumlu olduğunu kaydeden CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş, buna karşılık talebe göre daha yüksek kapasiteli tren setlerinin Ödemiş-İzmir arasında çalıştırılması gerektiğini ifade etti.
Şu an kullanımda olan raybüslerin kapasite bakımından ayakta yolcu talebini bile karşılayamadığını söyleyen Eriş, “Günün içinde talebin yüksek olduğu akşamüstü dönüş seferlerinde daha çok vagonlu trenler işletmeye konulursa trenlerde oluşan yakışıksız görüntüler ortadan kalkar” diye konuştu.
“Talep var diye yolculuk kalitesinin düşmemesi gerekir” diyerek trenlerde yaşanan sıkıntılara dikkati çeken Eriş, “Demiryolu halkın yoludur. Gerek fiyatlarıyla, gerek koşullarıyla halka en uygun ulaşım hizmetini sunar. Günde 6 seferle yapılan ulaşımda bazı sıkıntıların yaşandığını hepimiz görüyoruz. Ben de yolculuklarım da treni tercih ediyorum. Vatandaşlarımız koridorlarda yerlerde oturmak zorunda kalıyor. Yaşanan yetersizlikten tuvaletin kapısının önüne oturulduğunu görüyoruz, duyuyoruz. İnsanlığa yaraşır şekilde yolculuk yapılabilmesi için yolcu kapasitesine uygun trenler işletilmeli” diye konuştu.
Demiryolunun çile yolu haline gelmemesi için TCDD yönetiminin bu soruna eğilmesi gerektiğini ifade eden Eriş, şöyle devam etti: “Demiryollarının yenilenmesi için çok güzel bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar sonucunda yolculuk süresi kısalacak. Bu çalışmayı çok yerinde buluyoruz. Fakat tren seferlerine olan talebe yanıt verilmemesi vatandaş adına büyük bir sıkıntı. Özellikle İzmir’den 15.00 ve 17.00’da yapılan seferlerde hastaneden dönen vatandaşlarımız, işçilerimiz, öğrencilerimiz çok zorluk yaşıyorlar. Ödemiş’e kadar ayakta gelinmesi büyük sıkıntı. Şu anda çalışmalar nedeniyle trenler rötarlı çalıştığından yolculuk süresi 2 saat 50 dakikaya kadar uzamış durumda. Bu yolculuk koltuk kapasitesinin yetersizliği nedeniyle çileye dönüşüyor. Bu iki tren seferine ihtiyaca cevap verebilecek 4-5 vagonlu tren setleri konulması çok yararlı olacaktır. Bu konuda yetkililerimizden bir açıklama ve bir çalışma bekliyoruz.”
Ödemiş-İzmir demiryolu hattının Türkiye’nin en eski demiryolu hatlarından biri olduğunu ileri süren Eriş,: “Biz 2000’li yılların başında Ödemiş’te sivil toplum örgütleriyle birlikte demiryolu hattının sökülmemesi ve yenilenmesi için bir kampanya düzenlemiştik. Halkımızın demiryoluna olan ilgisi bu kampanyamızın önemini bir kez daha gösteriyor. Demiryoluna Ödemiş ve çevre ilçelerinde artan ilgiye yanıt verilmesi lazım. Trenlerde yaşanan izdiham görevlileri de zor durumda bırakıyor. Özellikle halkın güvenliği için ayrılan emniyet bölmesi yüzünden tartışmalar yaşanabiliyor. Bu da çalışan personelin hiçbir suçu ve yetkisi olmadığı halde stresini artırıyor. Trenlerde çirkin tabloların yaşanmasını hiç kimse istemez” dedi.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim