İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
 Projesi Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlatılan, Küçükmenderes Çevre Altyapı Hizmetleri Birliği’ne üye belediye ve köylerin katılımıyla ortak hizmet projesi olarak yapımına başlanan Düzenli Katı Atık Çöp Deponi Alanı, 6360 sayılı yeni Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek.
Küçükmenderes Çevre Altyapı Hizmetleri Birliği tarafından alınan kararla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devir konusunda yazının gönderilmesinden sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık İşletmeler Şube Müdürü Emine Sebzeci ve ekibi Ödemiş’e geldi.
Proje ve inşaat konusunda teknik bilgiler alan ekip, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ile birlikte Türkönü ve Kurucaova Köyü arazileri arasında yer alan Yelaldı Mevkii’ndeki Düzenli Katı Atık Çöp Deponi Alanı’nı yerinde inceledi.
 İl Özel İdare, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bademli, Kayaköy, Konaklı, Ovakent, Kaymakçı, Birgi, Bozdağ, Gölcük ve Çaylı Belediyelerinin katılımıyla 90 bin metrekare alanda ortak proje olarak gerçekleştirilen proje inşaatının % 40’ı tamamlandı. Proje bittiğinde, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ilçeleri ile bağlı belde ve köylerin çöpleri burada bertaraf edilecek.
Editör: TE Bilişim