İzmir'de Cinayet İzmir'de Cinayet
Ödemiş ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'ndeki Ocaklı Deresi'nin kirliliği, vatandaşların tepkisine neden oldu. Bölgeye bırakılan hayvan leşleri ve çöpler nedeniyle çevreyi kötü koku sardı. Yıllardır aynı problemin yaşandığını belirten vatandaşlar, yetkili mercilere başvuru yaptıklarını; ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

"ÇOCUKLARIMIZ BURADAN GEÇEMİYOR"
Bölgede yaşayan vatandaşlardan Veli İpek, havyan ölüleri nedeniyle köpeklerin de leş yemek için dere kenarına geldiğini ve okula gitmek isteyen çocukların yolu kullanamadıklarını söyledi. İpek, "Burası Ödemiş’in göbeği Hürriyet Mahallesi küme evler mevkisi. Yıllardır bizler burada yaşıyoruz. Her birimizin burada evi var, yılın 12 ayı burada ikamet ediyoruz. Tarım ve hayvancılık ile uğraşıyoruz. Daha önceki yıllarda evlerimize giden yol, çay yolu dediğimiz bu dereydi. Geçen yıllarda Ödemiş Belediyesi tarafından evlerimize giden eksikleri olsa da bir yol yapıldı. Ancak asıl problemimiz derenin kenarına atılan hayvan ölüleri ve pisliklerdir. Hayvanın yarısı erimiş sineklenmiş durumda. Gece gelin görün köpekler de başında olacak. Burası resmen hastalık yuvası halinde duruyor. 1 aya yakın okullar açılacak çocuklarımız buradan geçemiyor. 21. yüzyılda Ödemiş’in göbeğinde bu görüntü ne zamana kadar böyle duracak bilmiyorum. Yetkililerden rica ediyorum. Bu bölgenin temizlenmesini ve bir daha çöp ya da hayvan ölüsünün atılmamasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"BİZ ÜVEY EVLAT MIYIZ?"
Bölgede yaşayan Eyüp Göztepe ise tepkisini şu şekilde dile getirdi:
"Uzun yıllardır burada yaşıyoruz. Ancak uzun yıllardır ne yaptıysak bir türlü sesimizi duyuramadık ve bu bölgeyi pislikten kurtaramadık. Şuan yol kenarına aynı zamanda derenin de kenarında bir buzağı ölüsü atılmış. Bunun yanında patates çürükleri, inşaat malzemeleri ve diğer aklınıza gelebilecek her türlü pislik buradan mevcut. Bizler burada yaşayan aileler olarak tedirginiz ağır bir koku ve korku içinde yaşamaya çalışıyoruz. Burası bence her türlü hastalığı da barındırıyor. Hayvan leşlerini yemek için bir sürü köpek akşam oldu mu burada toplanıyor. Biz burada üvey evlat mıyız? Ben sormak istiyorum. Bizler buranın bir an önce ele alınmasını okullar açılana kadar temizlenmesini, ilaçlanmasını ve bir daha çöp ve hayvan ölüsünün atılmamasını talep ediyoruz.”

BAŞKAN BADEM: "TEMİZLEME ÇALIŞMALARINI BAŞLATIYORUZ"
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise konuyu araştıracaklarını belirterek, kent içerisinden geçen derelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent dışından geçen derelerin sorumluluğunun ise Devlet Su İşleri (DSİ)'nin olduğunu söyledi. Badem, "Konuyu derinlemesine araştırdık. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bekleyecek durumumuz yok. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla temizleme çalışmalarını başlatıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim