Ağaçtan Düşen Çiftçi Yaşamını Kaybetti Ağaçtan Düşen Çiftçi Yaşamını Kaybetti
Her sabah patates tarlaları, söküm işçileri ve traktörlerle dolup taşıyor, Ödemiş'in Sarı Altın'ı patates cuvallanıp pazarlara doğru yola çıkıyor.

BAŞKAN BİLE PATATES SÖKTÜ

Sabahın erken saatlerinde tarlada çalışan işçileri ziyaret eden Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, traktörle söküm yaparak, işçilerle patates topladı, çuvalları taşımalarına yardım etti.

“Birlikte yönetmek için geliyoruz” sloganıyla göreve başlayan Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Hadim ile birlikte patates tarlasındaki üretici ve çalışanlarla bir araya geldi.

Ödemiş ekonomisinde büyük bir yere sahip olan patates üretimi, halkımızın en büyük gelir kaynağıdır. Küçükmenderes Havzası’nın verimli topraklarında yılda üç kez ürün alınabilmektedir. Patates sezonunun başladığı şu günlerde kent dışından gelen alıcılar da tarlalarda ürünleri incelemeye başladı. Uşak’tan gelen bir alıcı ile patates tarlasında karşılan Başkan Mahmut Badem bu yıl ki üretim ve fiyatlar hakkında konuştu.

TARLA'DA 85, ÇUVALDA KİLOSU 1 LİRA 10 KURUŞ

Başkan Mahmut Badem; “Patates sezonu hem üretim hem de fiyatlar açısından çok iyi başladı. Umarım yıl boyu böyle devam eder. Tarlada ürünün değer bulması ilçemizde yaşayan herkesi bir şekilde etkilemekte ve ekonomiyi canlandırmaktadır. Hayvancılık sektöründe de güzel gelişmeler oluyor. Soğuk süt fiyatları bir liranın üstüne çıktı. Bu yıl ki bereket, ovamızda emeğiyle, alnın teri ile iş yapmaya çalışan insanımızın yüzünü güldürecektir” dedi.

Bir haftadır satışların yapıldığı bölgemizde patates, toprak altı 75-85 kuruş, çuval olarak 1,05 -1,10 kuruş olarak alıcı buluyor.

Editör: TE Bilişim