Gölcük’te 3. Balık Tutma Yarışması Yapıldı Gölcük’te 3. Balık Tutma Yarışması Yapıldı
Çevre ve Şehircilik Çalışma Grubu, Mehmet Dumanlı başkanlığında dün yine toplantı yaptı. Toplantıda belirlenen 9 maddeden oluşan tespit ve önerilerin, Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu'na sunulmasına karar verildi.

Çevre Şehircilik Çalışma Grubu’nun tespit ve önerileri şu şekilde sıralandı: “İlk Kurşun Tepesi’nden kum, toprak alınmaktadır. Önemli bir tarihi geçmişe sahip olan bu tepenin koruması için çalışmalar yapılmalı, tepeden kum ve toprak alımı Kaymakamlık tarafından acil olarak engellenmelidir. Ödemiş’in İl olması gündemde dururken, yeni belirlenen otogar alanı ileriye dönük olarak düşünüldüğünde oldukça küçüktür. Belirlenen bu alan ileriki yıllarda yetersiz gelecek ve belki yeni bir garaj daha yapma ihtiyacı doğacaktır. Bunun önüne geçmek için, yapılacak yer ve planının gelecekte de ihtiyaca cevap verebilir nitelikte olması için proje yeniden gözden geçirilerek çalışma yapılmalıdır. Yaz mevsiminin gelmesi nedeniyle açıkta ve yıkanmadan satılan gıdaların satışı artmaktadır ve bu halk sağlığı için tehdit oluşturmaktadır. Bu konuda denetimler sıkılaştırılmalı sağlığa aykırı satış yapanlar engellenmelidir."

Tespit ve önerilere şöyle devam edildi: "Saraçoğlu Stadyumu zeminine serilen plastik çim örtüsünün kalitesiz olduğu, alerjik ve kanserojen madde içerdiği, sıcak havalarda rahatsız edici bir koku yaydığı herkesçe bilinmektedir. Bu konuda uzmanların çeşitli kaynaklarda uyarıları ve önerileri bulunmaktadır. Sağlık için Spor yaparken bir taraftan da halkımızın sağlığı tehlikeye sokulmaktadır. Saraçoğlu Stadyumundaki plastik halının ya insan sağlığını tehdit etmeyen kaliteli bir halı ile değiştirilmesi ya da sahanın yeniden çimlendirilmesi gerekmektedir. Çamlık Parkında yapılan değişiklikler takdirle karşılanmaktadır. Ancak, iptal edilen park içindeki basket sahası gençler tarafından aktif olarak kullanılmaktaydı. Bu konuda gençlerin mağdur edilmemesi için uygun görüldüğü takdirde stadyum içinde uygun bir yere ya da yakın çevrede benzer nitelikte bir basket sahası yapılmalıdır. Ödemiş Belediyesi’nin uygulamaya başlattığı yer altı çöp konteynırları ülkemizin birçok yerine örnek teşkil etmiştir.

Halkın belediyeye müracaat ettiği yerlerde çöp konteynırlarının yer altına alınması için çalışma yapılmalıdır. Büyük Marketlerin açılmadan önce otopark yeri sorununu çözmeden ruhsat verilmemelidir. Parklara mümkün olduğu kadar taş döşenmemeli çim alanlar genişletilmedir. Yeni yapılan yollar Arnavut taşından veya yağmuru hemen altına geçiren sünger taşlardan yapılmalı asfalt kullanılmamalıdır. Çevrede yeni barajların açılmasıyla Ödemiş’te nem oranı çok yükselecek bu gibi önlemler alınmazsa asfalt yollar çekilmez hale gelecektir. Doğal dengenin korunması açısından da bu gibi tedbirler hayati önem taşımaktadır. Bit Pazarı’nda yapılan düzenlemelerde yer döşemeleri karo taşlarla yapılmaktadır. Çok kısa sürede bu taşlar yerinden oynamakta, yağmurda veya ıslatıldıktan sonra üzerine basıldığında birçok yerde örneği görüldüğü gibi su fışkırtmaktadır. Bu taşların kullanıldığı yerlerde imalatın kalitesi daha dikkatli kontrol edilmeli, bu tür kaplamaların yerine daha geçirgen olan kilit taş kullanılmasına özen gösterilmelidir.”

Editör: TE Bilişim