Gölcük’te 3. Balık Tutma Yarışması Yapıldı Gölcük’te 3. Balık Tutma Yarışması Yapıldı
Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi’nde dün yapılan 1. Kitap Şenliği açılış töreni öncesinde Ödemiş Fotoğraf Gönüllüleri Grubu'ndan Nezihe Kocaağaç Uzunkol’un ipek ve iğne oyası belgeseli izlendi. Tören ipekböceği ve ipek temalı fotoğraf sergisi ile Ödemiş Kadın Kooperatifi’nin yaptığı ürünlerden oluşan sergilerin ziyaret edilmesiyle devam etti.

Ödemiş Anadolu Halkoyunları Derneği ekibinin yaptığı gösterinin ardından Kitap Şenliği açılış kurdelesi Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilkokul öğrencileri ve diğer protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.

25 Nisan'a kadar sürecek olan Ödemiş 1. Kitap Fuarı bu yıl Ödemişli kitapçılardan oluştu. Kipa Kitap Kırtasiye, Elpa Kitap Kırtasiye, Erol Kitap Kırtasiye, İsabet Kitap Kırtasiye, Erol Kitap Kırtasiye, Ödemiş Kitap Kırtasiye kitap fuarında yerini alırken Semerkand Derneği de bir sergi oluşturdu.

“ESNAFLARIMIZA VE EĞİTİMCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Ödemiş’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı arifesinde aynı zamanda turizm haftasında esnaflarımızın ve eğitimcilerimizin katkıları ile çok güzel bir şenlik düzenlendi. Çocuklarımızın kitap okuması için eğitimcilerimiz kadar biz yerel yönetimlerde katkılar sunmaya devam edeceğiz. Bu şenliğin önümüzdeki yıllarda büyüyerek tekrarlanması hepimizin gururu olacaktır” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE KİTAP OKUMANIN FAYDALARINI ÖĞRETMELİYİZ”
Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Osman Dedeler de “Ödemiş 1. Kitap Şenliği okulumuzda yapıldığı için biz de okul olarak çok mutlu olduk. Kitapların hepimizin hayatında çok önemli yeri var. Bu dönemde özellikle daha interneti tanımayan ilkokul öğrencilerimize bol bol kitap okumanın faydalarını anlatarak. kitap okumaya alıştırmalıyız. Kitap şenliğinin bu anlamda öğrencilerimize çok katkı vereceğine inanıyorum.

Gelecek yıllarda şenliğin büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum. Kitap meraklısı olan herkesi okulumuza davet ediyorum” dedi.
Kipa Kitap Kırtasiye Sahibi Faik Güngör ise gençlerin daha çok kitap okumaya yönlendirmek amacıyla şenliği düzenlediklerini belirterek, şenlikte her yaştan insanın kendisine özgü bir kitap bulacağını dile getirdi.

“KİTAP OKUMAYAN TOPLUM CAHİL KALMAYA MAHKUMDUR”
Elpa Kitap Kırtasiye Sahibi Nazmi Apak da “Kitap okumayan bir toplum cahil kalmaya mahkum olacaktır. Tüm kurumlarımız, okullarımız şenliğimize destek verdi. Öğrencilerimiz için kitap okumak daha eğlenceli hale geldi. Bu anlamda yapılan çalışma çok güzel, önümüzdeki yıllarda hep birlikte şenliklerimizi devam ettirmemiz gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim