Ağaçtan Düşen Çiftçi Yaşamını Kaybetti Ağaçtan Düşen Çiftçi Yaşamını Kaybetti
Ödemiş'te mandıra işletmelerinden çıkan peynir yıkama sularının kimyasal oksijen ihtiyacı değerinin, Ödemiş Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'ne alınamayacak kadar yüksek oranda olması nedeniyle mandıraların Ödemiş Belediyesi ile işbirliği yaparak inşaa ettirdiği ön arıtma tesisi törenle açıldı. Açılış töreni kapsamında Perşembe Pazarı'nda akşam düzenlenen halk konserine klarnet ustaları olan Hüsnü Şenlendirici ile hocası Ödemişli Mehmet Övek katıldı. Binlerce kişinin katıldığı konserde, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Mehmet Övek’in çağrısı ve çaldığı klarneti eşliğinde zeybek oynadı. Konseri izleyen Ödemişliler de Övek ve Şenlendirici’nin çaldığı kıvrak oyun havalarına eşlik ettiler.

Övek, 50’inci sanat yılında, doğup büyüdüğü memleketi Ödemiş’te konser vermekten çok mutlu olduğunu belirterek. Ödemiş’te akrabaları ve dostları olduğunu söyledi. Övek, gönlünün her zaman Ödemiş’te olduğunu belirterek, kendisini Ödemişlilerle buluşturan belediye başkanı Bekir Keskin’e teşekkür etti.

Övek’in ardından sahneye çıkan Hüsnü Şenlendirici ise, ilk kez Ödemiş’te konser verdiğini fakat gösterilen ilgi karşısında kendisini Bergama’daki mahallesinde hissettiğini söyledi. Zaman zaman esprilerle süslediği konuşmasında Mehmet Övek’in büyük bir sanatçı olduğuna vurgu yapan Şenlendirici, böyle bir kalabalığı gördükten sonra Ödemiş’e daha sık geleceğini söyledi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden konserin sonunda, Övek ve Şenlendirici birlikte çaldılar. Başkan Keskin, sahneye çıkarak sanatçılara teşekkür edip, Ödemiş’in simgesi olarak birer ‘Efe’ heykelciği hediye etti.

Ödemiş Haberleri




Editör: TE Bilişim