Gölcük’te 3. Balık Tutma Yarışması Yapıldı Gölcük’te 3. Balık Tutma Yarışması Yapıldı
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansı Ödemiş Kaymakamı Abdurahman Koçoğlu, İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şamil İnan, belde belediye başkanları ve daire amirleri de izledi. Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, “Dışarıda yağmur var, yağmur Allah’ın rahmetidir. Burada Peygamberimizi anlamak ve anlamlandırmak amacı ile bulunmaktayız. Dışarıda Allah’ın rahmeti, burada ise Peygamberimize duyulan sevgi seli var. Sizlere bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Cenksu Üçer, kardeşlik hukuku üzerine gerçekleştirdiği konferansta şunları söyledi: “Allah’ın sizi sevmesini istiyorsanız Peygambere uyacaksınız. Peygamberi seven Allah’ı sevmiş olur. Size öyle bir resul geldi ki sizin göreceğiniz eziyet ona çok ağır gelir. Kutlu Doğum Haftası artık marka oldu. Türkiye dışında Amerika, Avrupa’da ve nerede Diyanet var ise her yerde sevgi seli olarak kutlanmaktadır. Peygamberimiz ‘Beni görmediği halde beni seven ümmetimle kavuşmayı istiyorum’ diyor. Bizler Kuran-ı Peygamberden dolayı seviyoruz. Peygamberimiz ebedi kılavuzumuzdur, rehberimizdir. Onun öğretmeni Cenab-ı Allah’tır. Ayetlerde; kardeşler, aralarındaki kardeşliği tesis etmediği sürece Allah’ın rahmetinden mahrum kalır. Kim din kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Komşularınıza daima yardımcı olunuz. Herkes, Müslümanlığın gereği elini taşın altına koymalıdır.”

Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu da yaptığı konuşmada, “Bizler ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız fakat okumayan bir toplum haline geldik. Kulaktan dolma bilgilerle Müslümanlık olmaz, hepimiz okuyarak ve aklımızı kullanarak Müslümanlığı öğrenmeliyiz. Kendimizi rahatsız edebilecek davranışların başkalarını da rahatsız edebileceğini düşünerek hareket etmeliyiz. Kimsenin hakkı üzerimize geçmesin, eğer geçmiş ise hemen hakkı iade etmemiz lazım. Yağmur bereketi altında konferansa geldiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konferans sonunda katılımcılara karanfil armağan edildi.
Editör: TE Bilişim