Ehliyetini 10 gün önce almıştı Ehliyetini 10 gün önce almıştı
Saray Salon'da yapılan toplantıya Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu başkanı Şamil İnan, Emniyet müdürü levent Akbaş, Vergi Dairesi müdürü Hamza Cihaner, ESİDEF yönetim kurulu başkanı Mustafa Özkara, ÖGİAD başkanı Şerif Ali Güven ve 800'e yakın iş adamı ve girişimci katıldı. Açılış konuşmasını yapan ÖGİAD başkanı Şerif Ali Güven derneğin amaçları ve yeni üyelik ile ilgili açıklamalar yaptıktan sonra şunları söyledi: "Derneğimiz her geçen gün faaliyetlerini arttırmaktadır. Üye sayımız 143'e ulaştı. Sivil toplum kuruluşlarının artık vazgeçilemez olduğu dünyamızda, üyelerimizi daha büyük pazarlara ulaştırabilmek hedefimizdir. Amacımız, yurt içinde ve yurt dışında rehberlik ve danışma hizmetleri verebilmek adına daha büyük oluşumların içerisinde yer almak istiyoruz. Başarılarını ve çalışma sistemini yakından beğenerek takip ettiğimiz, ESİDEF ve TUSKON'a üyelik için başvurumuz sonucunda, sizlerin huzurunda bizi kabul ettikleri İçin, ESİDEF başkanımız sayın Mustafa Özkara beye ve ESİDEF yönetim kuruluna şahsım ve yönetim kurulum adına bir kez daha teşekkür ediyorum."
Ödemiş'te fakülte kurulacağı yönünde çıkan haberlere de değinen Güven, "Birkaç yıl önce Ödemiş Ticaret Odası'nın katkıları ile Ödemiş'imiz, Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi'nin sahibi oldu. Bu lise için Ödemiş Ticaret Odası yönetim kurulunun çok gayret ettiğini biliyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Dün öğrendiğim ve beni çok heyecanlandıran konuya gelince: Bu kez Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka ve değerli yönetim kurulunun gayretleri sonucu, daha önceden alınmış olan eski Tekstil fabrikası arazisine, yine TOBB ve Teknoloji Üniversitesi Ödemiş kampüsünün yapımına üniversiteden onay gelmiş. Bunun için gerekli imar değişikliği yapıldığı, alt ve üst yapı yatırımları yapıldığı takdirde 2 bin öğrenci kapasiteli kampusun, eğitim faaliyetine başlayabileceğini öğrendik. Bu gelişme, Ödemiş'imiz için büyük bir kazançtır. Kesinlikle bu fırsat kaçırılmamalı, Gereken düzenlemeler ne ise yapılmalıdır" diye konuştu
ÖGİAD yönetim kurulu üyesi Mustafa Uygur da 2012 yılındaki hedeflerini anlattı. ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara ise Ege ve Batı Akdeniz İş Adamları Dernekleri'nin bir araya geldiği konfederasyon hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu da Mustafa Özkara'ya bir buket çiçek verdi. Koçoğlu, "Ögiad'ın Esidef ve Tuskon tarafından federasyona dâhil etmelerini kutluyorum. Artık aktif sivil toplum kuruluşları olması gerekli. Ülkeler arası rekabet artık kılıç-kalkanla değil, üretim ve ürettiklerini satabilen kuruluşların işbirliği ile güç kazanmaktadır. Üniversitemizin Ödemiş'e fakülte kurma haberi bizleri memnun etti. Bu konuda Borsa'mıza teşekkür ediyorum. Bu kolay bir konu değil, Bu konuda destek sağlayan TOBB'a da teşekkür ediyorum" dedi.


Editör: TE Bilişim