Tandır ekmeği arasında eroin sevkiyatı Tandır ekmeği arasında eroin sevkiyatı
 TOBB Anadolu Öğretmen Lisesi’nde eğitim gören Y.D. isimli öğrencinin yurttan çıkarıldığını iddia eden öğrenciler, bugün sabah saatlerinde okul bahçesinde eylem yaptı. Sık sık okul yönetimini istifaya davet eden öğrenciler, arkadaşlarının yurda geri getirilmesini istedi. Okul bahçesi içerisinde oturma eylemi yapan öğrenciler, öğretmenlerin yaptığı uyarılara rağmen eylemlerinden vazgeçmedi. Y.D.’nin akşam saatlerinde pansiyondan çıkarıldığını söyleyen eylemci öğrenciler, arkadaşlarının gece dışarıda kaldığını ve belletmen öğretmenlerin bunu görmesine rağmen arkadaşlarının dışarıda bekletildiğini söyledi.
Öğrencilerin eylemlerinin devam ettiği esnada okula gelen Y.D.’nin bir yakını, öğretmenler odasına gitti. Burada öğretmenler odasının kapısını tekmeleyen Y.D.’nin velisi; camları kırarak öğretmenlere saldırmaya başladı. Okul bahçesinde bekleyen polislerin müdahale ettiği öğrenci velisi kırılan camlardan dolayı yaralandı. Öğrenci velisi olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye götürüldü.

ÖĞRETMENLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Olay esnasında öğretmenler odasında bulunan öğretmenler büyük korku yaşadı. Özellikle gözyaşlarına hakim olamayan bayan öğretmenleri diğer meslektaşları sakinleştirmeye çalıştı. Yapılan saldırının bireysel değil, eğitim camiasına yönelik olduğunu ifade eden öğretmenler, “Biz bu şartlarda nasıl eğitim verebiliriz. Bunun bir izahı olamaz. Bu eğitim camiasına yapılmış bir saldırıdır” dediler.
Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, konuyu araştırdıklarını belirterek, “Orada daha önce yurtta kalan ve kendi tercihiyle burslu okuyup yurttan ayrılan bir öğrencinin yakınlarının karıştığı bir olay. Aile, çocuklarına haksızlık yapıldığını iddia ediyor. Öğrencinin bir yakını okula gelip öğretmenler odasına zarar vermiş. Şu anda her şey kontrolümüz altın ve eğitim aksamadan devam ediyor” diye konuştu.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim