Yasak aşk cinayeti yıllar sonra çözüldü Yasak aşk cinayeti yıllar sonra çözüldü
Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Başak, çocukların ilköğretime devamlılığının şart olduğunu vurgulayarak, Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'nden çocukların hangi okula kayıtlı olması gerektiğinin görüldüğünü anımsattı. Hangi yaşta kaç tane öğrencilerinin olduğunu bildiklerini ifade eden Başak, "Artık adreslerine, TC kimlik numaralarına, anne ve baba adlarına kadar biliyoruz. Telefonlarını bile biliyoruz. Onun için birinci sınıfa kayıtlı olması gerekenlerin kayıtlarını yapıyoruz.
Olmayanların evlerine kadar takibini yapıp kayıtlarını yaptırıyoruz. Devamsızlık yapan öğrencilerimizin de velilerine durumu bildiriyoruz" dedi.
İl merkezi ve köylerdeki ilköğretim okullarında kayıtlı olup mazeretsiz olarak sürekli devamsızlık yapan öğrencilerin velisine uyarı yazısı yazdıklarını ifade eden Başak, şöyle devam etti:
"222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun 56. ile 57. maddeleri gereğince muhtarlıkça veya mülki amirce yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğunun okula devam etmediği her gün için 15 lira idari para cezası verilecek. Buna rağmen çocuğu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen veliye 500 lira idari para cezası verilecektir."
Editör: TE Bilişim