Yapay zeka destekli algoritmaların kötüye kullanımına dikkat! Yapay zeka destekli algoritmaların kötüye kullanımına dikkat!
26 Ocak 2011'de başlayan olaylarda,  Birleşmiş Milletler'e göre, 70,000 kişi öldü. Ayrıca, 750,000 den fazla kişi mülteci olarak Suriye'den kaçtı. Humus, Halep, Rastan ve daha birçok şehirde sağlam yapı kalmamıştır.

Suriye Muhalefeti kimdir ?

Suriye'de çatı muhalefet örgütü Suriye Devrimi Muhalefet Güçleri Koalisyonu'dur. Birçok farklı siyasi ve silahlı gurup kurulmuştur. Genel olarak muhalefet kendi içinde üçe ayrılır. Genelde sadece rejimi devirip, demokratik sistem koymak isteyen normal muhalifler (her düşünce, millet ve dinden), aşırı islamcı, şeriyat düzenine yatkın muhalifler ve özgürlük isteyen Kürtmuhalifler

Suriye Hükümeti'ni destekleyenler:

Suriye'de Baas Hükümeti'ni destekleyen 15-20 ülke vardır en çok 3 ülke Suriye'yi destekler ve dış müdahaleye karşı çıkar bunlar; Rusya, Çin ve İran. Ancak İran, açık bir şekilde silah yardımı yapmaktadır.
Ayrıca Hizbullah ve beraberinde birkaç aşiret hükümetle birlikte savaşmaktadır.

Muhalifleri destekleyenler:

Muhalifleri destekleyen ülkeler; NATO, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya ve Libya'dır.

Türkiye-Suriye ilişkilerindeki gerilim

Olayların başladığı günden bu yana Türkiye'de Ak Parti Hükümeti ve Suriye'de Baas Hükümeti arasında gerilimler yaşanmıştır.

Ölü sayısı

Çatışmalarda 25,000 - 30,000 kişi ölmüştür. Bunların çoğuda sivildir. Muhalif gruplar ise sayının daha fazla olduğunu açıklamıştır. Muhaliflerden 9,600 civarı ölü olmuştur. Rejim güçlerinde ise bu sayı 2,000 - 2,500 arasındadır. En çok ölüm Humus'ta yaşanmıştır (7,645 ölü)
Editör: TE Bilişim